• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.09.2024

20:18

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)

Nikola Babić

Live TV

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)

Podeli vest

Mosadu je cilj da utera strah u kosti stanovništvu. Trenutno se pola Bliskog istoka ustručava da uključi mobilni telefon, pa čak i kućne uređaje. U narednih mesec dana treba da se održi nešto što je nazvano "Poslednji test za čovečanstvo" gde će se utvrditi da li je već sada veštačka inteligencija pamentija od ljudi. Rezultate istraživanja nećemo saznati. Na ove teme u emisiji "Otvoreni studio" govorili su ekonomista Bojan Dimitrijević, Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost i istoričar Goran Šarić.

Ekonomista prof. dr Bojan Dimitrijević rekao je da Mosad u Izraelu odgovara samo premijeru države; jednoj jedinoj osobi.

Foto: Tanja Andric

Bojan Dimitrijević

-Mosad je iznad i izvan zakona. Na neki način mu je sve dozvoljeno jer se ništa ne može dokazati. Mosad ne preuzima odgovornost za svoje akcije, pa se ne može dokzati da li je učestvovao ili nije. Prema nekim podacima, budžet Mosada bio je oko 7 milijardi. Izrael je zemlja veličine Vojvodine, a po broju stanovnika malo je veća od Srbije. U odnosu na Izrael, to je jedna predimenzionirana organizacija. Mosad je civilna obaveštajna služba. To je nešto kao CIA u Americi i MI6 u Velikoj Britaniji. Neki se oduševljavaju nekim akcijama, a neki ih pamte po zlu. Mosad je stvoren kada i država Izrael i imao je nekoliko transformacija. Čuvene su akcije Mosada vezane za osudu svih osudu terorista koji su ubili 19 izraelskih sportista u Minhenu. Država Izrael stvorena je na svojevrsnom terorizmu protiv palestinskog naroda uključujući i masovno proterivanje Palestinaca. Među vođama ove terorističke organizacije bili su kasniji premijeri Izraela. Krajem 19. veka postojala je jedna odbrambena organizacija koja se zvala Hagada što znači odbrana. Oni su počeli sa tim aktivnostima i oni su preteča svih drugih organizacija. Oni imaju čitavu seriju saradnika koji nisu pripadnici Mosada, ali koji po potrebi mogu biti iskorišćeni. Mnoge Jevrejke su bile udate za vodeće ličnosti Boljševičke revolucije. Hruščovljeva žena je bila Jevrejka, Molotovljeva žena takođe. Glavni organizatori ubistva carske porodice su bili Jevreji- rekao je Dimitrijević.

Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost javio se uživo u program i govorio je o načinu na koji funkcioniše Mosad.

Foto: Informer printscreen

Dževad Galijašević

-Mosad je stvorila britanska obaveštajna služba, ali je Al Kaidu stvorila američka obaveštajna služba. Američka obaveštajna zajednica došla je do Osame Bin Ladena i ubedila ga da može da odbrani narod od sovjetske vojske. Bilo je relativno jednostavno ubediti Al Kaidu da se uključi u ratove zarad interesa muslimana. Morali su da ubace ljude u vrh Al Kaide: to su ljudi koji se mogu izjasniti kao muslmani, ali to nisu i koji znaju Kuran. Mosad je u Bosni uradio veliku stvar. Oni su tu podvalili celom svetu. Amerika ih je podržala jer im je to odgovaralo. Kad god Zapad ima problem, onda uzme glumce iz Sarajeva i predstavlja ih kao žrtve. Kakvi su to muslimani kojima je preča Ukrajina od Palestine, Zapadne obale i Gaze? Muslimani su saučesnici u ovome u Gazi. Niko nema priliku da progovori o ovome i da je ovo najmasovniji teroristički napad gde nisu ubijeni Hezbolahovi oficiri, već civili. U Gazu ništa ne može proći što Izrael ne želi. Izrael je poručio da su ajfoni bombe i da sve može biti bomba. Frižider može biti bomba!- rekao je Dževad Galijašević.

Istoričar Goran Šarić objasnio je da je u prošlosti Iran bio najveća zemlja na Istoku koja je bila saveznik Amerike.

Foto: Tanja Andric

Goran Šarić

-Iran je nakon toga sproveo revoluciju. Iran nikada u prošlosti nije bio neprijatelj Izraela. Kako su oni došli u takvu mržnju? Izrael je sad tu za račun Amerike ušao u taj sukob. Suniti su tvrđi deo islama. Oko 600.000 Jevreja je proterano iz arapskih zemalja, ali iz Irana nije. Vi imate Liban koji je bio predivna zemlja, najlepša na Bliskom istoku. 1943. godine to je podeljeno da Maroniti drže vlast. Šiti su bili najprezrenija manjina. Dolazi im njihiov vođa iz Irana koji sedamdesetih nestaje, ali imali su demografsku ekspanziju. Došli su na 30% stanovnika Libana. Onda se dešava da tajna zgrada Šin Beta nestaje u eksploziji i ginu njihovi operativci. Onda je srušena američka ambasada, pa štab američkih marinaca na aerodromu u Bejrutu. To je sve uradio Hezbolah- rekao je Šarić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30