• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.09.2024

08:49

Šiptarsko nasilje ne jenjava! Pitanje Kosova i Metohije zavisi i od geopolitičkog nadmetanja velikih sila! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Šiptarsko nasilje ne jenjava! Pitanje Kosova i Metohije zavisi i od geopolitičkog nadmetanja velikih sila! (VIDEO)

Podeli vest

U novom Info jutru o nasilju nad Srbima na KiM koje sprovodi terorista OVK Aljbin Kurti, ali i o načinu kako može da se reši pitanje južne srpske pokrajine govorio je gost Miloš Terzić, član Predsedništva SNS.

Miloš Terzić, član Predsedništva SNS ističe da je . Aljbin Kurti je direktni nalogodavac uništavanja i proterivanja Srba sa KiM, uz pomoć glasnog ćutanja međunarodne zajednice.

- Nažalost svakodnevnica je da se vrši nasilje nad Srbima. Aljbin Kurti je direktni nalogodavac i on je zadužen za uništavanje i proterivanje Srba sa KiM. Postaje to svakodnevica i međunarodna zajednica ćuti na to. Predsednik Vučić je već govorio o tome, da međunarodna zajednica reaguje na humanitarnu pomoć za Srbe hiljadama saopštenja, a na nasilje nad Srbima od strane Kurtija, ni ne reaguju - rekao je Terzić.

Foto: Tanja Andric

Miloš Terzić

 

On dodaje i da Srbija traži da se implementiraju tačke Briselskog sporazuma, ali i to da naša zemlja ne želi sukob sa NATO paktom.

- Mere imaju za cilj da odbranimo Srbe na KiM i da odbranimo naše istorijsko i kulturno nasleđe. Zahtev Beograda je da se sve vrati na status kvo ante ili pređašnje stanje u dijalogu. Zahtevi su da se formira ZSO i srpovedu legitimni izbori na KiM. Mi tražimo da se implementiraju stvari iz Briselskog sporazuma 2013. godine i aneksa iz 2015. godine. Mi ne smemo da idemo ishitrenim potezima da izazovemo NATO time što ćemo pasti na provokacije Kurtija. Pitanje Kosova i Metohije dosta toga zavisi i od geopolitičkog nadmetanja velikih sila - kazao je Terzić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30