• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.09.2024

09:59

Parada Ponoša: Topio tenkove, a sada mu smeta jaka srpska vojska! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Parada Ponoša: Topio tenkove, a sada mu smeta jaka srpska vojska! (VIDEO)

Podeli vest

Prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Zastava 2024" održan je na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, u prisustvu predsednika i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića. O tome, ali i napadima opozicije govorili su u Info jutru pukovnik u penziji Veselin Šljivančanin i Dragoslav Bokan, Institut za nacionalnu strategiju.

Pukovnik u penziji Veselin Šljivančanin ističe da od 1992. godine niko ništa nije ulagao u vojsku pa sve do 2012. godine pre dolaska Vučića na vlast.

- Koja država nije ponosna na vojsku i nema svoju vojsku, to nije ni država. Od 1992. godine niko ništa nije ulagao u vojsku pa sve do 2012. godine, a sada se puno ulaže. Agresija na Srbiju i Crnu Goru od strane NATO pakta, nije uspela, a Srbi su uspeli da se odbrane sa minimalnim naoružanjem. Opoziciji samo smeta šta je uradio Vučić, ja ne moram da govorim o tome jer je evidentno šta je uradio Vučić - rekao je Šljivančanin.

Foto: Tanja Andric

Veselin Šljivančanin i Dragoslav Bokan

 

Dragoslav Bokan, sa Instituta za nacionalnu strategiju, kaže da oni koji su za vojsku Srbiju i otadžbinu oni su narod, a oni koji nisu za vojsku su obična masa.

- Kada smo prestali da imamo služenje vojnog roka, tada nemate muškarce, a ni žene. Užasan pad civilizacije je kada nema vojske i ne može niko da govori o patriotizmu ako nije spreman ili da ode u vojsku ili da je služio vojsku. Oni koji su za vojsku Srbiju i otadžbinu oni su narod, a oni koji nisu za vojsku su obična masa kojima je bitna kafica i Šengen. Zdravko Ponoš je uništio vojsku i doveo je do propasti, to je prava parada Ponoša - kazao je Bokan.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30