• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.09.2024

15:54

Srbija nije ničiji sluga i rob! Govor predsednika Vučića ušao u istoriju Ujedinjenih nacija! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Srbija nije ničiji sluga i rob! Govor predsednika Vučića ušao u istoriju Ujedinjenih nacija! (VIDEO)

Podeli vest

U novom Info danu o govoru predsednika Srbije Vučića u Ujedinjenim nacijama, govorili su gosti ministar bez portfelja Đorđe Milićević i analitičar Bogoljub Marković.

Analitičar Bogoljub Marković, ističe da je Srbija jasno pokazala svoje stavove, ali i da međunarodna zajednica mora da preduzme nešto povodom divljanja Kurtija.

- Javnost je čula govor predsednika Vučića, gde je rekao da rezolucija 1244 mora da se poštuje. Pandorina kutija nije otvorena pre dve i po godine, već se to desilo mnogo ranije kada je izvršena NATO agresija na SR Jugoslaviju. Srbija nije sluga ni Vašingtona ni Berlina ni Moskve ni Pekinga, ali sa svima želi da ima ekonomsku saradnju. Kurti je dete Zapada i ista ta međunarodna zajednica nije reagovala na napade na Srbe i onemogućavanje ljudima normalan život - kazao je Marković.

Foto: Tanja Andric

Bogoljub Marković

 

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević ističe da Srbija nije sluga ni Istoka ni Zapada.

- Hrabar i jasan govor predsednika Vučića, on je na pravi način odbranio svoju zemlju. Ono što je govorio ostaće utkano u srž 144 zemalja na sednici. Srbija vodi slobodarsku politiku periodu najturbulentnijih dešavanja u svetu. Mi nismo sluge ni Zapada ni Istoka, iako to žele velike sile. Mi smo platili veliku cenu za tu slobodu i nigde nećemo biti svrstani. Naravno da želimo da sarađujemo sa svima koji to žele - rekao je Milićević.

Foto: Tanja Andric

Đorđe Milićević

 

On dodaje i da je Kurti projekat Zapada, ali i da UN mora da reaguje na njegove jednostrane poteze.

- Kurti želi etnički čisto KiM. Ne znam čije je on čedo, ali mora da se prekine zid ćutanja od strane Zapada. Portparol UN je istakao zastavu lažne države. Oni govore o nekim sankcijama, a čim uvedu sankcije neke Priština u svakom smislu napreduje. Svetionik demokratije im je što ne omogućavaju ljudima normalan život - zaključio je Milićević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30