• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.09.2024

18:47

Putin jasno zacrtao crvenu liniju: Ako Zapad uradi ovo, odgovor Rusije biće zastrašujuć! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Putin jasno zacrtao crvenu liniju: Ako Zapad uradi ovo, odgovor Rusije biće zastrašujuć! (VIDEO)

Podeli vest

Prof. dr Miloje Pršić, istoričar i Nikola Antić, sturčnjak za bezbednost bili su gosti novog Otvorenog studija, u kome su razgovarali o mogućem nuklearnom sukobu Rusije i Zapada, izborima u SAD, ali i celokupnoj geopolitičkoj situaciji u svetu.

Nikola Antić, sturčnjak za bezbednost, navodi da Rusija menja svoju vojnu doktrinu i da bi uništavanje radarskog sistema od strane zapadnih snaga isprovociralo žestok odgovor Rusije.

- Bajdenova administracija je dovela do toga da Rusija promeni svoju doktrinu. Veliki igrači znaju koje granice ne smeju da pređu, da ne bi izazvali nuklearni rat. Bezbednosna situacija u svetu se promeni od početka sukoba u Ukrajini i vidi se koliko je i Zapad upleten u to po zarobljenim članovima NATO pakta. Rusi su u doktroni napisali da su napadi na radarske strukture ugrožavanje bezbednosti, jer su ti radari veoma jaki i mogu da detektuju sva kretanja. Masovan napad bi izazvao žestok odgovor Ruske Federacije - rekao je Antić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Miloje Pršić i Nikola Antić

 

Prof. dr Miloje Pršić, istoričar, ističe da je promena ruske doktrine iznuđena, ali i da NATO kroji naredbe Zelenskom.

- Žele da nateraju Rusiju da prihvati pregovore. Kontuniurani je zahtev Zelenskog da dobije rakete dugog dometa da gađa ruske PVO unutar Rusije. Na početku je Zapad davao Ukrajini neke puškice, a sada su u igri rakete dugog dometa. Zelenski to nije sam smislio, tu priču mu je skrojio NATO, a on je samo govornik. Promena ruske doktrine je iznuđena i nije od sad promenjena. Bombarder ne mora da nosi nuklearnu raketu, već sada mogu da se kače na bilo koje avione - kazao je Pršić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30