• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.09.2024

18:46

Jaka Srbija trn u oku pojedincima! Povratak obaveznog vojnog roka je obnavljanje veze između vojske i naroda! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Jaka Srbija trn u oku pojedincima! Povratak obaveznog vojnog roka je obnavljanje veze između vojske i naroda! (VIDEO)

Podeli vest

Gosti emisije Otvoreni studio penzionisani general Vidosav Kovačević, Jasmina Andrić, urednica magazina "Odbrana i bezbednost", Saša Milovanović, direktor Srpskog telegrafa, govorili su o tome kome smeta jaka vojska Srbije.

Jasmina Andrić, urednica magazina "Odbrana i bezbednost" ističe da se u Srbiji tokom vremena bivše vlasti dogodio proces demilitarizacije Srbije. 

- Imamo jedan zaokružen proces gde je Srbija bila u procesu demilitarizacije, koje je došlo sa Zapada. Došlo je do razmontiranja vojne tehnike i suspendovan je vojni rok. Sa dolaskom predsednika Vučića na vlast evidentno je da se dobio novi narativ ulaganja u vojsku. Proces demilitarizacije je značio da se pridružite vojnom savezu i da uništite svoju vojsku - kazala je Andrić.

Penzionisani general Vidosav Kovačević navodi da je prekid služenja vojnog roka je prekid veze vojske i naroda.

- Smeta mnogima jaka vojska naše zemlje, a smeta im i jaka politika i diplomatija. Više od 6000 učesnika i 2500 vojne tehnike je učestvovalo u prikazu, ali to nije dovoljno. Prekid služenja vojnog roka je prekid veze vojske i naroda. Ukidali su se i u gradovima vojnih garnizona, a danas nemamo to, jer je prekinuto. Ukinuli su i granične jedinice, što je katastrofalna greška - rekao je Kovačević. 

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Saša Milovanović, Jasmina Andrić, Vidosav Kovačević

 

Saša Milovanović, direktor Srpskog telegrafa, kaže da je obnavljanje vojske suština jednog naroda, dok je njeno uništavanje, uništavanje i samog naroda.

- Obnavljanje rezerve vojske je suštinsko, jer moramo da imamo osnovu odbrane naše vojske. Kada su uništavali vojsku, oni su govorili da će da se ratuje na dugme, ali vidimo da se danas tokom dva svetska rata ratuje na dugme, ali pešadija je najbitnija. Propala je priča tih stručnjaka koji su to govorili. Smejurija uništavanja koje se dogodilo, je uništavanje jednog naroda. Nužno je da se vrati uniforma, jer je nekad ona označavala i poštovanje - objasnio je Milovanović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija