• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.09.2024

10:15

(VIDEO) Šolakove fabrike otrova vrše hiperproizvodnju laži o litijumu! Tajkuni za širenje panike dobili finansijsku injekciju sa Zapada!

Zoran Sinko

Live TV

(VIDEO) Šolakove fabrike otrova vrše hiperproizvodnju laži o litijumu! Tajkuni za širenje panike dobili finansijsku injekciju sa Zapada!

Podeli vest

Ištvan Kaić, analitičar medija, u Info jutru detaljno je analizirao antilitijumsku kampanju koju sprovode tajkunski Šolakovi mediji.

Ištvan Kaić, ističe da je tokom tri meseca pokrenuta ogromna kampanja protiv litijuma od strane Šolakovih medija.

- Kampanja je počela protiv Jadra i iskopavanja litijuma 2021. godine. Litijum je generalno nova tema u Evropskoj uniji i Evropi. Kada je litijum u pitanju možete da manipulišete u medijima, ali ne možete o nečemu što je poznato kao što je zlato i srebro. Kohezija i gustina napada je veća nego ono što je trajalo dve godine od 2020. do 2021. godine. Ako u Guglu ukucate tag N1 i litijum imate 1065 tekstova, a 600 je objavljeno samo tokom ovog leta. To je hiperproizvodnja - rekao je Kaić.

Foto: Zoran Sinko

Ištvan Kaić

 

Naš gost dodaje i da je cilj njihovih medija je da šire paniku o litijumu među narodom.

- Zadatak je bio da se ti prilozi struktuiraju i da se stavi u neke celine. Prva celina njihovih medija je širenje straha, na čemu su zasniva cela kampanja. Kada imate neku stigmu kao što je litijum, najlakše je da zavedete strah. Danica Popović je jedan od primera koji to radi. Kada radite u mejnstrim medijima, vi nikada nećete preneti nekog nepoznatog čoveka koji širi paniku. Oni su dovodili goste koji su u raznim branšama, samo da govore loše o litijumu - kazao je Kaić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ćuta opet preti barikadama i nasiljem na ulicama! Brnabić ogolila sve licemerje opozicije: Dakle, šta god se odlučilo u parlamentu, vas nije briga! Baš parlamentarno!
Politika

Ćuta opet preti barikadama i nasiljem na ulicama! Brnabić ogolila sve licemerje opozicije: Dakle, šta god se odlučilo u parlamentu, vas nije briga! Baš parlamentarno!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić pokazala je sve licemerje opozcije u odgovoru narodnom poslaniku i lažnom ekologu Aleksandru Jovanoviću Ćuti koji je rekao, govoreći o iskopavanju litijuma u Srbii, da se vlast "ustani između sebe", da oni nikakve veze sa tim nemaju i zapretio barikadama.

30.09.2024

11:25

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija