• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.10.2024

09:27

UN nemoćne! Amerikanci dali Izraelu odrešene ruke da sprži Bliski istok?! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

UN nemoćne! Amerikanci dali Izraelu odrešene ruke da sprži Bliski istok?! (VIDEO)

Podeli vest

U novom Info jutru o svetskim žarištima, kao što su sukobu na Bliskom istoku i specijalna operacija u Ukrajini, govorili su Srbobran Radić, pukovnik u penziji i pilot u penziji Boriša Mandić.

Srbobran Radić, pukovnik u penziji, ističe da Izrael ima odrešene ruke da "prži" Bliski istok, kao i da je međunarodno pravo diskreditovano.

- Drugačije naoružanje se koristi nego pre, videli smo da se u Gazi koriste oružja puna uranijuma i plutonijuma. Umesto da se koriste specijalne jedinice, oni koriste avijaciju koja je razornih snaga. Međunarodna zajednica ne može da kontroliše Izrael, jer Zapad, prvenstveno Amerika podržava banditski Izrael u "prženju" Bliskog istoka. Međunarodno pravo je diskreditovano, tu imate slobodan prostor lova na ljude, a UN su nemoćne - rekao je Radić.

Foto: Inofrmer/Pedja Milosavljević

Srbobran Radić i Boriša Mandić

 

Pilot u penziji Boriša Mandić, kaže da su međunarodne institucije pogažene na Bliskom istoku, a da je Netanjahu uzeo ulogu izraelskog cara uz pomoć SAD.

- Mi gledamo varvarstvo Izraela koji sprovodi jake napade na Liban. Velike sile jako puno tlače male sile i sećamo se i dobro 1999. godine. Bajden vlada SAD, a pitanje je kako on može da vodi jednu državu. Međunarodne institucije su pogažene na Bliskom istoku. Netanjahu je uzeo ulogu izraelskog cara. Amerika je veliki saveznik Izraela i podržavaće akcije Netanjahua, jer su između ostalog protivnici Iran i SAD - kazao je Mandić. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Rezultati akcije Uprave saobraćajne policije! Kažnjeno skoro hiljadu pešaka
Bezbednost saobraćaja

Rezultati akcije Uprave saobraćajne policije! Kažnjeno skoro hiljadu pešaka

Pripadnici saobraćajne policije, tokom sedmodnevne međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona od strane vozača, kao i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona ili slušalica od strane pešaka prilikom prelaska kolovoza, kontrolisali su više od 61.000 vozila i otkrili ukupno 14.113 prekršaja.

15.10.2024

11:16

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka