• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.10.2024

19:05

Masakr u Ribnikaru je posledica zapostavljanja dece! Dulović: Kostina preciznost je neverovatna!

Nikola Babić

Live TV

Masakr u Ribnikaru je posledica zapostavljanja dece! Dulović: Kostina preciznost je neverovatna!

Podeli vest

Karlo Dulović, bivši obaveštajac i pukovnik u penziji prof. dr Ilija Kajtez, bili su gosti novog Otvorenog studija, u kome su razgovarali o suđenju maloletnom ubici Kosti K. i njegovim roditeljima.

Prof. dr Ilija Kajtez, ističe da je masakr primer da su lični uspeh i materijalno bogatstvo neporedivi u poređenju sa roditeljstvom.

- Ovo sve je danak savremenog poimanja uspeha, vidimo na ovom primeru da je lični uspeh i materijalno bogatstvo neporedivo u poređenju sa roditeljstvom. Bitno je da mi koji se borimo za empatiju i tradiconalne vrednosti, budemo stalno u borbi za pravdu, da se ne bi događale ovakve stvari. Nažalost disfunkcionalna porodica dovodi do toga i da dete bude ubica. Moramo pooštriti sankcije za držanje oružja - rekao je Kajtez.

Foto: nikola babić

Karlo Dulović i Ilija Kajtez

 

Karlo Dulović, bivši obaveštajac, navodi da je neverovatna preciznost maloletnog Koste K., ali i ponavlja da je do oružja lako doći.

- Mediji i tehnologija svakog dana vrši prevaspitanje dece. Roditelj nije samo taj koji danas vaspitava decu, već mas mediji i telefoni. Ja sam ispalio bar 200.000 metaka, pucanje u streljani i na otvorenom prostoru nije isto, neverovatna je njegova preciznost. Oružje je uzeto od naroda, ali oni koji su ga nosili nosiće ga i sad, od devedesetih godina do sad lako možemo naći oružje. Stručnjaci moraju da reaguju i da naprave celu retrospektivu događaja - kazao je Dulović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Pronađena oteta deca! Rumun oteo troje svoje maloletne dece, pa pobegao u Srbiju
Hronika

Pronađena oteta deca! Rumun oteo troje svoje maloletne dece, pa pobegao u Srbiju

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas telefonom sa potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Rumunije Marijanom Katalinom Predojuom i tom prilikom ga obavestio da su oteta deca iz Rumunije pronađena, budući da je ovaj slučaj, tokom prethodnih dana, zaokupljivao rumunsku javnost.

17.10.2024

17:50

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka

Uloga veštačke inteligencije u nauci i obrazovanju! U Novom Sadu održana panel diskusija "Budućnost nauke"
Nauka

Uloga veštačke inteligencije u nauci i obrazovanju! U Novom Sadu održana panel diskusija "Budućnost nauke"

Panel diskusija pod nazivom "Budućnost nauke", koju je organizovala Fondacija “Za srpski narod i državu”, a na kojoj se govorilo o ulozi veštačke inteligencije u nauci i obrazovanju u Srbiji održana je večeras u Naučno-tehnološkom parku u Novom Sadu pred velikim brojem studenata i drugih gostiju. Među govornicima su se našli stručnjaci iz oblasti nauke i tehnologije, kao što su prof dr Boris Dumnić, dekan Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, prof dr Danimir Mandić, dekan Fakulteta za obrazovanje učitelja i vaspitača Univerziteta u Beogradu, kao i Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

15.10.2024

22:57

Srbija razume, vreme dolazi! Vesić: Samo uz nauku i inovacije možemo da napredujemo
Nauka

Srbija razume, vreme dolazi! Vesić: Samo uz nauku i inovacije možemo da napredujemo

Samo zemlje koje shvate da dolazi vreme tehnoloških inovacija i velikih promena moći će da budu konkurentne i da se ekonomski razvijaju, a Srbija je upravo jedna od takvih zemalja – koja se prilagođava novim tehnologijama i ulaganjem u nauku postaje konkurentnija i razvijenija, poručio je večeras ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

15.10.2024

20:55

Istraživači napravili "Al naučnika": Evo šta sve on može da radi
Nauka

Istraživači napravili "Al naučnika": Evo šta sve on može da radi

Da li nauka može biti potpuno automatizovana? Tim istraživača specijalizovanih za mašinsko učenje je pokušao da to otkrije. „AI naučnik“, koga je stvorio tim tokijske kompanije Sakana AI i laboratorija u Kanadi i Velikoj Britaniji, može da istražuje čitajući postojeću literaturu o nekom problemu, da formuliše hipotezu, isproba nove mogućnosti i napiše naučni rad. „AI naučnik“ može čak i da uradi recenziju sopstvenog rada, piše Nature.

15.10.2024

14:36