• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.10.2024

09:34

Srbija prva u regionu! Krediti će biti jeftiniji zbog skoka investicionog rejtinga! (VIDEO)

Informer/Beta

Live TV

Srbija prva u regionu! Krediti će biti jeftiniji zbog skoka investicionog rejtinga! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež bio je gost novog Info jutra, u kome je govorio o vrtoglavom uspehu domaće privrede.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ističe da je Srbija prepoznata kao pouzdana zemlja i jedina je zemlja u regionu koja ima investicioni rejting.

- U Londonu smo razgovarali sa mnogim kompanijama, da bi videli šta mi kao komora možemo da privredimo. Kapital iz celog sveta gleda standarde i odlazi tamo gde ima dobrih standarda. Vi godinama morate da radite da bi došli do investicionog rejtinga. Srbija je sada na radaru gde je dobro poslovati i prepoznati smo kao pouzdana zemlja i jedina smo zemlja u regionu koja ima investicioni rejting - rekao je Čadež.

Foto: Inofrmer/Pedja Milosavljević

Marko Čadež

 

Naš sagovornik dodaje i da će Srbija dobiti priliv investicija, zbog kojih će krediti biti jeftiniji i građanima.

- Zbog toga svega i krediti će biti jeftiniji i građanima će biti lakše da uzimaju novac od banaka. Kapital je veoma bitan za naše kompanije. Ujedinjeni Arapski Emirati su bitan faktor u saradnji i ekonomiji. Planiramo novi inovativni sektor u februaru i nove tehnologije. Nama je vilj da dovedemo velike događaje u Beograd i da posle EXPO-a 2027 iskoristimo što više priliv investicija - kazao je Čadež. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU
Politika

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon saopštio je da je današnji „Tajms” objavio neistinitu tvrdnju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da bi ''Srbija mogla da zaobiđe EU i uđe u BRIKS'', zamolivši britanski list da se javno izvini zbog obmanjivanja javnosti i promeni naslov članka koji je zasnovan na lažnom citatu.

25.10.2024

22:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija