• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

27.03.2020

15:50

ČAČANSKI HIRURZI U KARANTINU! Gradonačelnik najavio masovno zapošljavanje medicinskih radnik! (Video)

Podkast

ČAČANSKI HIRURZI U KARANTINU! Gradonačelnik najavio masovno zapošljavanje medicinskih radnik! (Video)

Podeli vest

S obzirom na posledice koronavirusa, jedan deo hirurga čačanske bolnice je u izolaciji, zbog čega ne mogu da pruže pomoć ostalim obolelim pacijentima

Nakon odeljenja ortopedije i labaratorisjke službe, u čačanskoj bolnici po redukovanom sistemu od danas radi i hirurgija.

- Biće urađen epidemiološki nadzor nad osobljem hirurgije i to je treća služba koja će raditi smanjenim kapacitetom. Ono što je dobra vest jeste da će mikrobiologija raditi normalno, jer se deo radnika vratio na posao i materijal više neće biti slat u Kraljevo - izjavio je dr Mihailo Luković, šef Radnog tima.

Foto: RINA

dr Mihailo Luković

Tokom prethodnog dana u bolnicu su primljena četiri bolesnika pod sumnjom da imaju infekciju izazvanu COVID-19, a četiri već ležeća bolesnika prebačeni su u tercijalnu ustanovu. Od sedam poslatih briseva na virusološku analizu, pet je pozitivno, a dva negativna, pri čemu su negativni brisevi deteta sa Dečjeg odeljenja, kao i jednog mladića. Trenutno u bolnici leži ukupno 11 bolesnika. 

KAKO SAČUVATI VEZU U DOBA KORONE? Evo kako virus utiče na mentalno zdravlje i partnerske odnose! (TV IN)

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, najavio je da će u narednom periodu biti zaposlen veliki broj zdravstvenih radnika u bolnicu i Dom zdravlja.

Foto: RINA

gradonačelnik Čačka Milun Todorović

Zapošljavanje će biti sprovedeno po hitnom postupku, a u radni odnos će biti primljeni svi oni koji žele da rade, a nalaze se na evidenciji NSZ.

PITALI SMO BEOGRAĐANE: Evo kako se naši sugrađani štite od koronavirusa! (TV IN)

SVET POSTAJE JEDNO U TEŠKIM VREMENIMA! Premijerka Ana Brnabić dočekala novu medicinsku pomoć iz Kine na aerodromu! (Video)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija