• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs

18.04.2020

18:00

DOKTOR PREDRAG KON PORUČUJE: Treba biti oprezan sa planiranjem letovanja (Video)

Podkast

DOKTOR PREDRAG KON PORUČUJE: Treba biti oprezan sa planiranjem letovanja (Video)

Podeli vest

Doktor Predrag Kon odgovarao je na pitanja novinara vezana za planiranje putovanja i kako kaže najbezbednije je da se ostane u svojoj zemlji kako će i sam doktor učiniti

Kako kaže lično, doktor Predrag Kon on tokom leta neće ići nigde, jer se u Srbiji oseća bezbednije i sigurnije.

-Sve će više biti pritisak, kako situacija bude sve bolja i bolja, da se što pre ukinu sve mere, ali moramo da budemo svesni da imamo prilično osetljivu populaciju, pogotovo kod starijih od 65 godina i da preporuke neće biti jednake za sve-, rekao je Kon na pres konferenciji.

O tome će se, kaže, pričati u okviru stručnog tima lekara, a u skladu sa ukupnom epidemiološkom situacijom daće se preporuke zasnovane na onome što se zna.

-Uvek je bolje biti u svojoj zemlji i ne dobiti infekciju u tuđoj zemlji, to je najjednostavnije obrazloženje. Lično neću ići (van Srbije), putovaću u Srbiji, ovde se osećam bezbednije je i sigurnije-, rekao je Kon.

Epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević navela je da čim se postavlja pitanje u vezi sa letovanjima, znači da je veliki deo građana svetan toga da se radi dobar posao i da se polako vraćamo na put normalnih životnih aktivnosti.

Ona je rekla da su stručno mišljenje i zdravstveni aspekti mnogo stroži, od ekonomskih, na primer, pa su zato možda stručnjaci u nezahvalnoj situaciji.

-Državni vrh je tu fleksibilniji. Ali, struka je prilično stroga i jednoglasna. Nismo još izašli potpuno iz ove priče, iako se kraj nazire. Treba da idemo korak po korak-, rekla je Kisić.

Epidemija je, kaže, promenila naš pogled na svet, pa nam verovatno više neće biti najvažnija stvar kada ćemo i gde da odemo na odmor.

-Svi se nadamo da se što pre vraćamo u normalne životne tokove, ali moramo da budemo oprezniji-, rekla je Kisić Tepavčević.

BONUS VIDEO:

DISCIPLINA JE NAJBITNIJA! Stariji će moći da izlaze, ali ne i da se okupljaju (Video)

BEZ PRISUSTVA VERNIKA! Liturgija u Sabornoj crkvi na Veliku subotu! (Video)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

DEMONSTRATIVNO JE NAPUSTIO KONFERENCIJU, A EVO ŠTA STUDENTI KAŽU O NJEMU! Evo ko je doktor Goran Stevanović kog zovu sprski Doktor Haus!
Društvo

DEMONSTRATIVNO JE NAPUSTIO KONFERENCIJU, A EVO ŠTA STUDENTI KAŽU O NJEMU! Evo ko je doktor Goran Stevanović kog zovu sprski Doktor Haus!

Za njega kažu da uspostavljava dijagnoze kada niko drugi ne može, rešava nerešiva medicinska stanja i spasava pacijente od kojih su drugi digli ruke. I zato je dobio nadimak - srpski doktor Haus. Ovaj vrsni stručnjak, direktor Klinike za tropske i infektivne bolesti i član Vladinog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti KOVID- 19, od početka pandemije gotovo da ne izlazi sa Klinike kojom rukovodi.

02.04.2020

06:57

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija