• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.04.2020

20:00

DA LI SU SE PRERANO POPUSTILE MERE ZAŠTITE? Kon istakao svoje mišeljenje o kretanju tokom prvomajskih praznika i Đurđevdana! (Video)

Podkast

DA LI SU SE PRERANO POPUSTILE MERE ZAŠTITE? Kon istakao svoje mišeljenje o kretanju tokom prvomajskih praznika i Đurđevdana! (Video)

Podeli vest

Rezultati pokazuju da izlazimo iz ove situacije sa koronavirusom, odnosno intenzivne aktivnosti virusa, rekao je danas epidemiolog Predrag Kon i precizirao da iz epidemijske situacije izlazimo za oko dve nedelje. Ipak, zabrana kretanja mora da postoji

- Da li smo pre vremena ušli u ovu sitauciju da popuštamo mere? Kao što smo na samom startu ušli u stroge mere, tako pravovremeno izlazimo iz zatvorenosti i ulazimo u redovan život. Ali, to će trajati, to neće odjednom da se preseče i da se uđe u normalan život - rekao je Kon odgovarajući na pitanja novinara.

Kaže da su eventualne ekscesne situacije sada sve manje i teško da mogu da se dogode i da imaju mogućnosti da do te mere utiču i podignu potencijal virusa da može da izazove ono što je do sada izazivao.

- Da li je to posledica slabljenja samog virusa ili mera, to će pokazati budućnost. Pričamo o Srbiji. Po shvatanju nekih smo tek na samom početku epidemija na globalnom nivou, pošto se tek zahuktava virus i prelazi na južnu hemisferu, gde su zdravstveni sistemi slabije strukturirani - rekao je Kon.

MORAMO SE NAVIĆI DA ŽIVIMO SA KORONOM! Bez obzira na rezultate, maske će se nositi! (Video)

Epidemiolog Predrag Kon smatra da je logično da i za prvomajske praznike važi zabrana kretanja, a da za Ðurđevdan, jednu od najvećih slava, ne bi trebalo ništa dodatno preduzimati, jer svakako policijski čas počinje od 18 sati.

- Još nismo raspravljali o zabrani kretanja za 1. maj, ali lično mislim da je logično da i dalje bude zabrana kretanja, jer je to poslednji trenutak kada može ozbiljno da se pokvari sve ovo što smo imali - rekao je Kon na pres konferenciji.

VAKCINA JE NADA DA ĆE SE KORONAVIRUS ISKORENITI! Ipak, biće potrebno vremena! (Video)

Kada je reč o Ðurđevdanu, Kon je rekao da je to, praktično, jedan dan, radni, kada policijski čas počinje u 18 sati.

- To je, opet, lično mišljenje. Mislim da tu ne treba ništa dodatno raditi, i praktično, da izađemo iz situacije da imamo takve značcajne događaje ispred nas i onda možemo da razmišljamo o ozbiljnom otvaranju, ako rezultati nastave ovako da ''padaju'' - rekao je Kon.

NA JUGU SRBIJE SITUACIJA NESIGURNA! Postoji opasnost od drugog talasa koronavirusa! (Video)

ZLATIBOR OSTAO BEZ JEZERA! Popularno turističko mesto dobija potpuno novi izgled! (Video)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija