• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.09.2022

10:00

NA POKLON DOBILA AUTO! Nakon što je u Informeru pročitao čime se mlada Beograđanka bavi, gospodin Marko odlučio je da joj pokloni OVAJ AUTOMOBIL!

Informer.rs

Podkast

NA POKLON DOBILA AUTO! Nakon što je u Informeru pročitao čime se mlada Beograđanka bavi, gospodin Marko odlučio je da joj pokloni OVAJ AUTOMOBIL!

Podeli vest

Još jedan jugoslovenski automobil u već bogatoj kolekciji Jovane Stojiljković

Pre mesec dana "Informer" je objavio je priču o Beograđanki Jovani Stojiljković - devojci koja sakuplja stare automobile. Ovu zanimljivu priču video je naš čitalac Marko Marković koji je kontaktirao našu redakciju sa neobičnim zahtevom.

Marko Marković, general u penziji, poželeo je da se poveže sa Jovanom Stojiljković kako bi joj poklonio svoj automobil. Ovaj veteran vlasnik je Stojadina iz 1984. godine. Automobil je sastavila "Zastava" pre skoro četrdeset godina specijalno za generala Markovića i to na njegov rođendan.

"Gospodin Marko, vlasnik ovog automobila, je vrlo ponosan na to što on i njegov auto dele isti rođendan. To je 20. mart, a auto je inače iz 1984. godine. Marko je svojim prijateljima iz Zastave tražio da mu sklope auto za rođendan, što su oni na kraju i učinili" - objašnjava Jovana Stojiljković.

Zbog specifične simbolike koja vezuje vlasnika za njegov automobil, Marko Marković očuvao je prvobitni izgled svog automobila sve do danas. Čuvao ga je, redovno održavao, garažirao i gledao ga skoro kao člana porodice.

Foto: Informer.rs

 

Marko Marković je devedesetogodišnji general u penziji. Njegova deca ne žive u Srbiji, pa auto više nema ko da vozi, a ni da nasledi. Mogućnost da ga proda nije dolazila u obzir. Draže mu je bilo da ga nekome pokloni za koga zna da će čuvati i ceniti ovaj model, baš kao što ga je i on čuvao.

"Za mene on zauvek ostaje auto gospodina Marka. Ja ću ga svakako čuvati. Za sada on ostaje u garaži. Auto je u fantastičnom stanju: na njemu je prva boja, prvi originalni enterijer bez i kakvih oštećenja. Odlične gume, odlične felne, zaista je sve na mestu" - ističe Jovana Stojiljković.

Auto je do danas sačuvao originalnu boju koju je imao pre 38 godina, ima originalne felne, kao i patosnice. Jovana je bila oduševljena kada joj je gospodin Marko predao auto sa punim gepekom rezervnih delova, kao i četiri zimske i letnje gume.

Foto: Informer.rs

 

Za Marka Markovića ovo je divan način da sačuva svoj automobil od zaborava. Kako bi pokazala da ceni njegov gest, Jovana je obećala da auto neće prodati, već će se potruditi da ga vozi i čuva kao i druge svoje automobile. Velikodušno je ponudila Markoviću da dođe kod nje, da vidi svoj automobil kada god poželi. Međutim, Marković je to odbio. Iako srećan što je auto otišao u prave ruke, bio je tužan kada ga se odrekao. Zbog toga su on i njegova supruga odlučili da odbiju Jovanin predlog i da više nikada ne vide svog Stojadina.

Foto: Informer.rs

Jovana Stojiljković

Iako je auto registrovan na Jovanino ime, ona smatra da je pravi i jedini njegov vlasnik Marko Marković. Na ovaj način želela je da se još jednom zahvali ovom divnom gospodinu na njegovom zaista posebnom poklonu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija