• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

09.09.2022

10:00

KAKAV JE STVOR MOGAO OVAKO NEŠTO DA URADI?! Ovako Beograđani komentarišu vandalizam i uništavanje spomen ploče Gage Nikolića i Milene Dravić

Informer

Podkast

KAKAV JE STVOR MOGAO OVAKO NEŠTO DA URADI?! Ovako Beograđani komentarišu vandalizam i uništavanje spomen ploče Gage Nikolića i Milene Dravić

Podeli vest

I dalje nije razjašnjeno ko je uništio spomen poloču Dragana Nikolića i Milene Dravić

Milena Dravić i Dragan Nikolić - glumci čije su filmove generacije obožavale, živeli su u centru Beograda, na uglu Mileševske i Ulice cara Nikolaja II.
Na tom mestu, u njihovu čast, postavljena je spomen ploča na malom trgu koji danas nosi naziv Skver Milene i Gage. 


Nedavno smo bili svedoci da je spomen ploča uništena! Ne zna se pouzdano kako se to dogodilo. Da li je oštećenje nastalo usled građevniskih radova, koji se odvijaju u blizini, ili se ipak radi o vandalizmu pojedinaca?

Foto: Informer

 


Naši sugrađani mahom su zgroženi, ali i besni. Njihove izjave pokazuju da su istinski povređeni i da uništavanje uspomene na Gagu i Milenu doživljavaju lično.


- Tužno i žalosno! Jako mi je žao. Suze mi naviru - rekla je iskreno naša sugrađanka.


Mnogi smatraju da Milena i Gaga zaslužuju i daleko više od ove spomen ploče. Ističu kako su oni istinski zadužili ovaj grad i svojim talentom, ali i ljudskošću zadobili naklonost mnogih ljudi.

Foto: Informer

 


- Oni su obeležili ovaj kraj. Gaga je bio neposredan čovek. Bio je stvarno legenda. Uvek se javi, popriča, kratak vic ispriča.  Vandali koji su ovo uništili su ljudi koji ne osećaju ovaj grad - podelio je sa nama svoje mišljenje jedan beogradski profesor.

Povodom ovog incidenta oglasio se i naš poznati glumac Goran Sultanović. On je izjavio:

- Ja ne znam kome bi tako nešto palo na pamet, kakav je to tip živog stvora koji je mogao da uništi ploču posvećenu Gagi i Mileni. Taj sraman čin ne mogu da pravdam ni pijanstvom, ni nemarnošću. 

Foto: Informer

 

Na licu mesta otkrili smo da je spomen ploča popravljena, ali da radovi u ulici i dalje traju.
Nadamo se da će Gaga i Milena dobiti mesto koje zaslužuju u ovom gradu, ne samo u fizičkom obiliku spomen ploče, već prvenstveno u poštovanju svojih sugrađana
koji imaju mnogo razloga da budu ponosni na njih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija