• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.10.2022

09:20

SRBIJO, POMOZI MAJCI HRABROST! Marija sa šestoro dece živi bez struje, vode i kupatila! Mukama sedmočlane porodice nema kraja!

Informer

Podkast

SRBIJO, POMOZI MAJCI HRABROST! Marija sa šestoro dece živi bez struje, vode i kupatila! Mukama sedmočlane porodice nema kraja!

Podeli vest

Marija Živančević (35) iz Velike Krsne kod Mladenovca majka je šestoro dece - pet sinova i jedne kćeri. Najmlađi Mladen ima svega dva meseca, a najstariji Aleksandar 17 godina. Njihov život do pre osam meseci bio je težak, ali je postao pravi pakao kada su izgubili glavu porodice.

Pre nepunih osam meseci preminuo je Marijin suprug. Od tada se nesrećna žena bori da svaki dan deci obezbedi parče hleba. Čini se da je najgore to što ova porodica u kući živi u strašnim uslovima bez struje.

Foto: Informer

 

Na njenu priču ukazale su nam komšije koje su nas zamolile da ovoj porodici pomognemo koliko možemo.


- Molim vas dođite da vidite tu porodicu. Majka sa šestoro dece živi sama, nemaju stuju, nemaju šta da jedu...neko od komšija im odnese malo hrane - rekao nam je Živadin Obradović, Marijin komšija.

Foto: Informer

Porodica Živančević


U dvorištu nas dočekuju deca sve jedno drugom do uveta.

- Grejemo se na drva, imamo smederevac. Svaki drugi dan najstariji sin nam obezbedi drva za dva dana i tako u krug - objašnjava Marija dok nas uvodi u kuću

S vrata se u hodniku vidi šporet na drva, levo i desno dve sobe.

 

Foto: Informer

 

- U ovoj sobi je kretevetac tu spavam sa najmlađom decom i Mladen u krevetcu, greje šporet koliko može obe sobe, za sada nije hladno ali ide zima, ne znam kako ćemo... - priča naša domaćica.

Kako kaže hranu spremi za dan, jer nema frižider, ali vrlo često je to samo parče hleba i nešto uz hleb.

Foto: Informer


- Radila sam dok sam mogla, ali zbog dece sada ne mogu da radim. Ne smem da ih ostavim same. Inače, išla sam i kopala u tudjim njivama, čistila tuđe kuće i snalazila se. Ni slutila nisam da ću pasti na ruke svom detetu koje ima samo 17 godina. On uči školu i brine o svima nama. Zaradi koji dinar i donese kući, ne ode da sebi kupi nešto nego sve svojoj braći i sestrici. Pomoć od Centra za socijalni rad ne dobijam jer treba da obnovim dokumente, ali i oni me teraju iz ove kuće u kojoj smo živeli 15 godina. Suprug mi je umro dok sam bila trudna, nije dočekao da se Mladen rodi. Bili smo jedno vreme u Šapcu kod prijatelja, ali deca hoće ovde da žive ovde su odrasli...- objašnjava nam Marija boreći se da ne zaplače dok u rukam drži bebu.

 

Foto: Informer

Marija Živančević


Prema njenim rečima komšije im pomažu koliko mogu.


- Kad mogu, donesu mi malo mleka za decu jer nemam odakle da im kupim. Međutim retko ko i od komšija može i hoće da pomogne, ali im mi i ne tražimo. Ipak, zaboli kad čujem da kažu: "Što je rađala toliku decu kad ne može da ih izdržava?!" Evo reći ću da volim decu, a svoju obožavam. Ona su moj dar od Boga. Boriću se kako znam i umem da ih izvedem na pravi put. Ne dam ih nikom. Mi našu muku delimo i izdržaćemo kako znamo i umemo - uverava nas Marija.

Foto: Informer

 

Kako je objasnila, ima dana kada joj je baš teško i to je slomi i rasplače.


- Vide me deca, nekad budem ljuta pa viknem, ali desi se da se svi zagrlimo i zajedno plačemo, tešimo jedni druge da će biti bolje - kaže nesrećna žena.

Foto: Informer

 


U nedovšenoj kući struja je isključena odavno. Osnovni dug je 150.000 dinara, ali Marija kaže da na to ima i ko zna koliko kamate. Kupatilo nemaju, ali ni vodu.


- Imamo bunar pa sa tom vodom perem veš, a za piće uzimamo od komšija. Ma ništa to ne bi bio toliki problem da imamo samo struju. Deca uče na sveću, ne mogu hranu da spremim za više dana jer nemamo frižider i struju - objašnjava Marija.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vla

pre 1 godinu

Zato cirkuzanti na estradi zive U vilama Po hiljadu kvadrata i ne placaju poreze drzavi, zaradjuju stotina hiljada eura a Plate porez za hiljadu ili kao prase, nista, drzava je nula, Minimum su radnici Koji obavljaju takozvane socijalne poslove, o pravosudju i poteskim korumpiranim drzavnim sluzbenicima da ne govorimo, kud CES vece sramota, zive sestoro dece bez struje

mile

pre 1 godinu

Kako da pomognemo, jel ima neki ziro racun ili bilo sta?

Vujko

pre 1 godinu

Redakcijo otvorite racun za ovu decu da mozemo nda im pomognemo. Pozdrav

Novi Sad

pre 1 godinu

Dajte info kako može da se pomogne ovoj porodici. Broj, žiro račun, šta god...

sledeća vest

Vesti

Vesić: Do kraja novembra tunel "Munjino brdo" biće potpuno prokopan
Društvo

Vesić: Do kraja novembra tunel "Munjino brdo" biće potpuno prokopan

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da će, prema obećanju izvođača, 15. oktobra biti završeno iskopavanje desne cevi u tunelu “Munjino brdo” na poslednjoj deonici autoputa između Pakovraća i Požege, a 23. novembra na levoj cevi čime će taj tunel kompletno biti prokopan.

01.09.2024

13:21

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Bravo! Dragan Ristić u finalu POI!
Ostali sportovi

Bravo! Dragan Ristić u finalu POI!

Reprezentativac Srbije u parastreljaštvu Dragan Ristić plasirao se u finale Paraolimpijskih igara u Parizu u disciplini R5 (klasa SH2), vazdušna puška, 10 metara, ležeći stav, miks.

01.09.2024

13:30

Žestok udar na Novaka: Vatra se ugasila, sve je to zbog zlata
Novak Đoković

Žestok udar na Novaka: Vatra se ugasila, sve je to zbog zlata

Novi udar na Novaka Đokovića (37) i ponovo je u glavnoj ulozi bivša teniserka Martina Navratilova (67)! Amerikanka poreklom iz Češke godinama unazad poznata je po tome što svako malo bocne srpskog tenisera, a to je uradila i sada, nakon što je najbolji igrač svih vremena eliminisan sa Ju-Es opena.

01.09.2024

10:05

Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!
Planeta

Nemački dan odluke za Šolca, ali i Putin čeka!

Građani dve pokrajine na istoku Nemačke, Tiringije i Saksonije, danas izlaze na izbore, a prema medijskim prognozama ekstremno desničarska Alternativa za Nemačku (AfD) je na putu da odnese ubedljivu pobedu.

01.09.2024

14:08

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija