• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.10.2022

19:10

ZOVU JE RAJSKA VOĆKA, A EVO I ZBOG ČEGA! Ako jedete samo dve dnevno, bićete zdravi kao dren!

Informer

Podkast

ZOVU JE RAJSKA VOĆKA, A EVO I ZBOG ČEGA! Ako jedete samo dve dnevno, bićete zdravi kao dren!

Podeli vest

Dvadeseti oktobar obeležavamo kao Svetski dan jabuka. Ekipa Informera obišla je beogradske pijace kako bi saznala koje su najjeftinije, a koje najbolje

Posetili smo Kalenić pijacu i razgovarali sa prodavcima jabuka na tezgama koji su nam objasnili koje jabuke za šta treba koristiti.

Sorti jabuka je mnogo, a voćari povremeno prave nove sorte. Među najpoznatijim su zlatni i crveni delišes, ali ima i novih sorti kao što je pink lady. Od prodavaca smo saznali da postoje sorte jabuka koje su dobre za ljude obolele od dijabetesa.

Foto: pixabay

 

- Imamo šifru koja je kisela. Dijabetičari je najviše koriste zato što skida malo šećer - otkrio nam je prodavac Milan Maksimović.

Prema tvrdnjama prodavaca, domaćih, neprskanh jabuka više nema. Ali to ne treba da zabrinjava. Iako se pomoću pesticida jabuka štiti od propadanja, ona je i dalje zdrava i može se slobodno jesti.

-Imamo svog zaštitara koji nam određuje kad šta i kako treba da se prska. Znači, bezbedne su. Možete da ih jedete sa korom - kaže naša sagovornica Snežana Maksimović.

Foto: pexels.com

 

Jabuka je jedna od najzastupljenijih voćki u našim krajevima. Nju možemo kupiti u svako doba godine i koristiti je na mnogo načina. Od jabuka se prave džemovi i sokovi, prave se kompoti, kao i razne vrste kolača.

Ipak, jabuka je najzdravija kada se jede sirova, sa korom i upravo je takva najukusnija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije  bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."
Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."

Profesorka krivičnog prava na Kriminalističko-policijskom univerzitetu Ivana Bodrožić komentarišući napad na žandarma ispred Ambasade Izraela u Beogradu, kaže da je terorizam izazov za savremeno demokratsko društvo kao teški oblik kriminaliteta, ako i sa je reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna.

01.07.2024

11:25

Sport

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija