• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.05.2023

13:58

MANJINA POKUŠAVA DA ZLOUPOTREBI KOLEKTIVNU TRAUMU! Adam Šukalo ističe kako skup 26. maja nije "kontramiting", već skup za Srbiju i za našu decu!

Informer

Podkast

MANJINA POKUŠAVA DA ZLOUPOTREBI KOLEKTIVNU TRAUMU! Adam Šukalo ističe kako skup 26. maja nije "kontramiting", već skup za Srbiju i za našu decu!

Podeli vest

Gost Informer podkasta je savetnik predsednika Aleksandra Vučića za regionalna pitanja - Adam Šukalo.

- Moj sin je učenik osnovne škole u kojoj se dogodio masakr. Predsednik Vučić je obećao da će ispuniti svih sedam zahteve, koje je podneo Savet roditelja ove obrazovne ustanove. Osim toga, škola "Vladislav Ribnikar" biće preko leta renovirana, tako da se nadam da će se nastava odvijati nesmetano naredne školske godine - navodi  savetnik predsednika Aleksandra Vučića za regionalna pitanja Adam Šukalo. 

Nakon sastanka predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnikom Evropske unije za dijalog Srbije i Kosova, Miroslavom Lajčekom, Šukalo kaže da je zabrinut kako će se odvijati situacija u južnoj srpskoj pokrajini. 

- Ovo je kontinuitet provokacija koji dolazi od strane privremenih predstavnika pričtinskih institucija. Oni ne prezaju od bilo kakvih pritisaka, terora nad srpskih stanovništvom. Očigledno je da je cilj da trajno napuste svoje domove. Na nama je da ne dopustimo da se ponovi ono što se desilo Srbima u Krajni i u Zapadnoj Slavoniji - kaže naš sagovornik. 

Na pitanje kako reaguje na proteste opozicije koji prete blokiranjem saobraćajnica, Šukalo odgovara kako je cilj protesta koji organizuje opozicija privlačenje paznje i izazivanje incidenata i dodaje da će je država institucionalno da podigne mere predostrožnosti.

Nasuprot tome, 26. maja ne organizuje se kontramiting, kako tvrdi opozicija, već narodni skup koji želi da vrati poverenje, slogu i jedninstvo.

- To nije skup ni protiv koga, već skup za Srbiju i našu decu - poručuje za kraj Šukalo. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija