• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: N.P.

09.08.2023

17:15

PODKAST DEJAN ANĐUS Otvoreno o odnosu sa Vučićem: Družili smo se devedesetih, ostali su bili fanatici (VIDEO)

Informer

Podkast

PODKAST DEJAN ANĐUS Otvoreno o odnosu sa Vučićem: Družili smo se devedesetih, ostali su bili fanatici (VIDEO)

Podeli vest

Samo ih slušam šta pričaju! Za stolom pored mene, ladno kriminal! Pričaju šta su zaradili, koga su sve prevarili. Svaka druga reč im je lova, kako da maznu lovu i kako nekoga da prevare. Mogao bih knjigu da napišem o tome šta sam sve čuo po kafanama!

To je, gostujući u Informer podkastu, rekao Dejan Anđus, novinar poznat javnosti po tome što govori bez ustručavanja, bez dlake na jeziku.

- Meni se dešava da seim u kafani i slušam. Nije da sam cinkaroš, ali određenim ljudima šaljem poruku: Vidi, desno, sto do mene, od sedam do 12 godina robije, a ponašanje im je takvo da su sigurni da će bezbedno da napuste lokal. I to mi se dešava svakodnevno - rekao je Anđus i dodao:
- Ima tu raznih likova... Ja imam na desetinu drugova, konobara, a neki od njih nisu samo konobari. Onda mi, posle nekoliko sati sedenja, priđu i pitaju: je l' si se naslušao i nagledao svega?
Odgovarajući na pitanje kako mu polazi za rukom da zna sve, gost Informer podkasta je rekao:

- Moj problem je što znam sve! Znam sve o svakome i o svakom događaju u poslednjih 30 godina. Naplaćao sam sa ja u životu cehova, i privatnih, i kafanskih, i restoranskih... Ni dan-danas meni ne može da prođe dan a da ne potrošim majčinu penziju.

Foto: Peđa Milosavljević

 

Naš gost je otkrio i do sada nepoznate detalje iz detinjstva, a pričao je i o svom poreklu.

- Moj otac je Tomo Anđus iz Paštrovića iz Crne Gore. Tačnije on je rođen u Skopskoj Crnoj Gori, gde su na početku Drugog svetskog rata, trbuhom za kruhom, moji deda i baba, Boško i Milica Anđus došli kod kumova. Posle su se vratili u Paštroviće. Odmah posle rata, kao i svi dični Crnogorci, otišli su za Beograd - ispričao je Anđus, dotakavši se, neizbežno, i teme na kojoj su strani bili njegovi u Drugom svetskom ratu:

- Moj deda je bio kratko u crnogorskim četnicima, ali to pitanje do dana današnjeg nije definisano. Prvo je bio u Jugoslovenskoj vojsci, onda je posle kapitulacije Kraljevine ostao u četnicima, a tu je već bio i italijanski element. I postavlja se pitanje da li su ti oficiri, koji nisu završili u zarobljeništvu, počeli da rade za marionetsku državu Crnu Goru.

Foto: Zoran Sinko

 

Anđus je rekao da zna koliko je sati čim neko porogovori dve rečenice, u vezi sa oblastima za koje je on ekspert.

- Kad je o politici reč, a tu sam ekspert, nema šanse da nešto ne uočim i da ne shvatim o čemu se radi. Devedesetih sam se družio samo s Aleksandrom Vučićem, svi ostali su bili fanatici - rekao je Anđus i uzgred pomenuo i sadašnjeg ministra građevinarstva Gorana Vesića:

- Vesić je, tada kao član Demokratske stranke, jedini imao herca da se druži s radikalima!

Nije Anđus propustio da priča ni o svojoj najvećoj strasti, o sportu:

- Naglasak je danas samo na parama, a ne na tome šta klub dobija dolaskom nekog igrača! U moje vreme smi morao da kupiš "Tempo" da pročitaš da li će Milko Đurovski iz Zvezde da pređe u Partizan, u smislu preoteo si asa Zvezdi, bićeš prvak ove godine. Tada navijačima nije bilo bitno za koliko je para Boro Cvjetković prešao iz Dinama u Zvezdu.

Šta je još Anđus otkrio tokom intervjua u podkastu, pogledajte u videu ispod: 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija