• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

27.01.2018

00:01

KRIZA U PIRANSKOM ZALIVU: Slovenačka policija počela da kažnjava hrvatske ribare!

Balkan

KRIZA U PIRANSKOM ZALIVU: Slovenačka policija počela da kažnjava hrvatske ribare!

Podeli vest

Slovenačka policija počela je u petak da kažnjava hrvatske ribare zbog povrede teritorijalnih voda te države, saopštila je policija u Sloveniji. Novčane kazne poslate na adrese vlasnika 14 ribarskih brodova iz Hrvatske. Još bez reakcije Zagreba

Prekršaji za koji se terete hrvatski ribari odnose se na "nedozvoljeni pristup slovenačkoj pomorskoj granici", navodi slovenačka policija, dodajući da prekršaji imaju "međunarodni element" jer su osobe koje se za prekršaj terete strani državljani.

Suštinski, hrvatski ribari moraju da plate kaznu jer su "nezakonito prešli pomorsku granicu". Ukoliko ne plate kazne, tim ribarima mogao bi biti zabranjen ulazak u Sloveniju.

wikipedia


Slovenačka policija, takođe, navodi da će kazne biti upućene direktno ribarima, a ne i hrvatskim institucijama, jer se prekršajni postupak odnosi na pojedince.

Ljubljana je 30. decembra jednostrano počela da primenjuje odluku arbitražnog suda prema kojoj veći deo Piranskog zaliva pripada Sloveniji, uključujući i prolaz do međunarodnih voda.

U međuvremenu, više hrvatskih ribarskih brodova prešlo je novu granicu, na šta je reagovala slovenačka policija. Zagreb je ranije upozorio Ljubljanu da će nastaviti da čuva granicu koju priznaje.

(SMEHOTRESNO) HRVATI SA 100 BRODOVA KREĆU NA SLOVENIJU: Ljubljana dobila ultimatum, mora da se povuče iz Piranskog zaliva!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
brane

pre 6 godina

Evo im, neka i dalje slušaju i veruju političarima u Zagrebu.

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija