• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.11.2018

17:51 >> 17:53

(FOTO) USTAŠA RUŠIO SPOMENIK SRPSKOM HEROJU, pa završio u bolnici POLOMLJEN! TVITER GORI OD KOMENTARA!

Balkan

(FOTO) USTAŠA RUŠIO SPOMENIK SRPSKOM HEROJU, pa završio u bolnici POLOMLJEN! TVITER GORI OD KOMENTARA!

Podeli vest

Muškarac, čije ime nije saopšteno, koji je rano jutros srušio spomenik narodnom heroju NOB Radetu Končaru, čeka hirurška intervencija, nakon što ga je spomenik koji je rušio priklještio

Šef odeljenja traume u splitskoj bolnici, Bruno Lukšić izjavio je da je muškarac star 65 godina zadobio teške povrede i da ga čeka operativni zahvat.

- Nama je u ranim jutarnjim satima doveden pacijent s težom telesnom povredom, koji ima prelom određenog dela tela, nastao delovanjem mehaničke sile - rekao je Lukšić, prenela je HINA.

Rekao je i da je stanje povređenog stabilno, ali da će biti podvrgnut operativnom zahvatu čime će povreda biti sanirana.

I dok gradske službe popravljaju nastalu štetu, policija je završila uviđaj i čeka oporavak muškarca kako bi sa njim obavila razgovor.

Rušenje spomenika Končaru najoštrije je osudila gradska uprava ocenivši da je reč o činu neodgovornog pojedinca koji ne izražava mišljenje građana "slobodnog i tolerantnog" Splita.

- Verujemo da će nadležne institucije primereno kazniti počinitelja. Grad Split je jutros, po saznanju o ovom činu angažovao firmu koja će nakon policijskog uviđaja sanirati štetu i spomenik vratiti u prvobitno stanje - saopštila je uprava grada.

Predsednik Udruženja antifašista i antifašističkih boraca Splita Josip Milat kaže da rušenje spomenika Končaru nije samo vandalski i necivilizacijski čin pojedinca. 

NO PASARAN! Španci zabranili zastavu lažne države Kosovo na prvenstvu sveta u karateu!

- I malom detetu je jasno da nekoliko hiljada srušenih, devastiranih i po nekoliko puta oskrnavljenih spomen obeležja antifašizmu, ne samo u Splitu nego širom Lijepe Naše, nije moguće svesti na dela neodgovornih pojedinaca - kazao je Milat.

Prema nekim informacijama, od poslednjeg rata u Hrvatskoj je srušeno više od 3.500 spomenika podignutih heroijima borbe protiv fašizma.

ŠOKANTNI REZULTATI KOMISIJE ZA ISPITIVANJE POSLEDICA NATO BOMBARDOVANJA: Još nas truju, ljudi i dalje masovno umiru!

I dok povređenog čeka operacija, društvenim mrežama šire se razni duhoviti i manje duhoviti komentari: "Lomi noge fašistima i 76 godina nakon što su ga streljali", jedan je od tvitova.

Novinarka Maja Sever je na tviteru napisala:"Opet je krenulo rušenje spomenika antifašistima. Ali, za razliku od devedesetih, ovoga puta spomenici uzvraćaju. Čuvajte noge, gadovi".

Foto: Tanjug

Poitičkarka Anka Mrak Taritaš je napisala:"Rade Končar se i dalje junački brani od okupatorske čizme. Eto, to su narodni heroji, deco. Milosti ne traže niti bi je dali".

A tviteraš Goran Vojkovic je u svom postu napisao da je "Rade Končar sam zadržao ustašu do dolaska policije".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jokan

pre 5 godina

Uh komentara. Mi srušismo ferhadiju i sve džamije u RS-u, ustaše srušiše stari most, pa šta?

nele011

pre 5 godina

Koje je to ZLO od naroda...Pa njih NEkaznjava samo gospod Bog, nego cak i crveni koji su im more dodelili...Nikad NISTA od njih biti nece...

Ante

pre 5 godina

Koga jebe partizansko govno pišam mu grob svim narodnim herojima fašisti

Inkvizicija

pre 5 godina

Paveliçev si ti potomak, vidi se. Sami cete sebi doci glave. Izumrecete. Odavno ste bolesni i truli. Smradine u dusi. Toliko kompleksa od Srba nemaju ni Ameri od Rusa, niti mrznje. Zapitajte se zapravo, gde su vasi koreni, koji str vi narod, poreklo? Vi nemate svoj identitet, vi ste nista.

hag

pre 5 godina

Današnja četnička srbija,koja je rehabilitovala ratnog zločica četnika Dražu,nema nikakve veze sa ovim partitanskim herojem,koji se sigurno prevrće u grobu zbog današnjih srpskih fašisto-četnika!

Ljube

pre 5 godina

Ono što je indikativno je da je taj čovek rođen 1953. godine, osam godina posle 2. svetskog rata, a odgojen je da mrzi antifašiste čak i u vidu spomenika - zar treba biti mnogo pametan pa zaključiti iz kakve porodice dolazi ? Koliko je takvih i danas posle 73 godine od (navodnog) sloma i poraza fašizma?

miki delija

pre 5 godina

treba ga pitati ko mu je to naredio strasno i bedno jadan li je taj necovek jer ga nemogu imenom covek nazvati sramota

marco

pre 5 godina

Pogresan nacin! Zar nija mogao naci per stapica trotila,i rjesiti problem bez opasnosti za sebe???

Janko

pre 5 godina

SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU-CRKNITE FAŠISTI DA VAS NEBUDE VIŠE A NI MANJE.....

Aca

pre 5 godina

Haha ha ha sad je Koncar srbin a posle komunjara itd a on je samo TITIN vojnik bio i ostao

Luka

pre 5 godina

SAd njihov premijer Pelenković išao u Kinu i ostao deset dana. Sad kinezi ukidaju avionsku liniju Pekink Beograd. Ništa nije slučajno. Plenković je nudio kinezima ulaz u Evropu preko Hrvatske. Onda ne čudi što ruše spomenike. Mrze srbe mrtve a tek o živima da i ne pričamo.

Izbori 2024

Vesti

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne
Društvo

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne

Probne vozačke dozvole odavno nisu novina, ali se čini da nove generacije vozača stasavaju nedovoljno upoznate sa ograničenjima koja iste postavljaju. Tome u prilog govori i neslavna statistika. Ipak, to ne bi trebalo da bude slučaj s obzirom na to da se o probnim vozačkim dozvolama uči i na teorijskoj nastavi u auto školama, a znanje proverava prilikom polaganja pismenog dela testa. Istraživali smo koja su to ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, sa kakvim kaznama su suočeni za saobraćajne prekršaje, kao i koliko njih je izgubilo vozačku dozvolu zbog različitih prekršaja.

20.04.2024

10:31

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija