• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IN4S.net

14.12.2018

19:31 >> 19:34

MILO, OVO TI PUTIN NEĆE OPROSTITI: Crna Gora poslala specijalce na granicu Rusije, ZADATAK IM DA BRANE NATO!

Balkan

MILO, OVO TI PUTIN NEĆE OPROSTITI: Crna Gora poslala specijalce na granicu Rusije, ZADATAK IM DA BRANE NATO!

Podeli vest

Jedno izviđačko odeljenje Vojske Crne Gore raspoređeno je u NATO misiji u Letoniji, odnosno na granicu sa Rusijom

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, osam pripadnika Vojske Crne Gore upućeno u misiju Pojačano istureno prisustvo u Letoniji.

Oni su otputovali zajedno sa kolegama iz slovenačkih oružanih snaga, budući da su raspoređeni u sklopu Izviđačkog voda slovenačke vojske.

Multinacionalnu borbenu grupu u Letoniji, sa sedištem u Adažiju, predvodi Kanada. U sklopu grupe, koja broji oko 1.400 vojnika, su pripadnici oružanih snaga Albanije, Češke Republike, Italije, Poljske, Slovačke, Slovenije i Španije.

(FOTO) PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO SPECIJALCIMA: NEĆEMO DOZVOLITI GAŽENJE SRBIJE!

Kako se navodi u saopštenju, na Samitu u Varšavi 2016. godine, saveznici su postigli dogovor o jačanju vojnog prisustva u istočnom delu Alijanse, u sklopu NATO politike odbrane i odvraćanja, sa četiri multinacionalne borbene grupe veličine bataljona u Estoniji, Letoniji, Litvaniji i Poljskoj, na rotacionoj osnovi.

SLEDI RAT NATO I RUSIJE ZBOG SRBA, ALI NIJE U PITANJU KOSOVO: Sprema se udar na Srpsku, SAD hoće BiH u svom bloku!

Borbene grupe su predvođene od strane Velike Britanije, Kanade, Nemačke i Sjedinjenih Američkih Država, i predstavljaju multinacionalne snage koje treba da demonstriraju snagu transatlantske veze i da jasno stave do znanja da cme se napad na jednog saveznika smatrati napadom na celu Alijansu.

- Crna Gora svojim prisustvom u Letoniji pokazuje težnje da konstantno doprinosi sveukupnim naporima Alijanse u jačanju bezbednosti njenih građana i teritorije, a u skladu sa Odlukom Saveta za odbranu i bezbednost iz jula 2018. godine. Angažovanje pripadnika VCG biće realizovano po principu rotacije, na period od šest meseci, stoji u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mrdr

pre 5 godina

Što ne napišete da su poslali 6 specijalaca,ostalih 4 su ostali u svojoj zemljici za "ne daj Bože" ....

Saradžogla

pre 5 godina

Svi ti vojnici koji budu poslati u nekakve misije znaju da idu u besmislena patroliranja i šta bude?Alkoholizam!Toliko se napijaju da okolno stanovništvo bez problema može da im pokupe oružje i preprodaju mafiji!Takvi su vojnici na liniji razdvajanja između centralne Srbije i našeg Kosmeta.Pošaljemo grupu seljaka sa dobrom rakijom i pečenjem i eto za početak bez problema dobijemo severnu Mitrovicu.

Mi

pre 5 godina

Jako smo se potresli. Sve sto su nam pomogli neka stane u ono sto ce nam nauditi mula plus nula ili minus jednako je nula uticaj

xx

pre 5 godina

Možda ste zaboravili ali Crna Gora je članica NATO

flamantes

pre 5 godina

Crna Gora je članica NATO-a, a Putko neka se zapita Zašto je Crna Gora od vjekovnog saveznika prešla na drugu stranu, nema on što praštati i nepraštati, Treba ozbiljno da se zapita o sebi samom i svojim saveznicima.

zoki

pre 5 godina

Milo uskoro ce ti ih vratiti u mrtvackim sanducima u kojima ih rodjena majka nece prepoznati

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija