• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.12.2018

14:34

SRBOMRZAC DOBIJA ULICU U U SARAJEVU?! Bakirov SDA traži da jedna ulica ponese ime PEDIJA EŠDAUNA!

Balkan

SRBOMRZAC DOBIJA ULICU U U SARAJEVU?! Bakirov SDA traži da jedna ulica ponese ime PEDIJA EŠDAUNA!

Podeli vest

Poslanica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Samra Ćosović-Hajdarević podnela je danas inicijativu da se Radićeva ulica u centru Sarajeva preimenuje u ulicu britanskog političara i nekadašnjeg visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Pedija Ešdauna, koji je nedavno preminuo

Ćosović-Hajdarević je na sednici Skupštine KS rekla da je Ešdaun, inače bivši lider liberalnih demokrata, do momenta svoje smrti bio opredeljen za BiH, zbog čega, kako tvrdi, zaslužuje da jedna ulica u ovom gradu nosi njegovo ime.

- U prilog tome govore njegove izjave, diplomske akcije, ali i pismo koje je pre smrti, zajedno sa bivšim visokim predstavnicima Karlom Biltom i Kristijanom Švarcom Šilingom uputio visokoj predstavnici za spoljne poslove i bezbednost EU Federiki Mogerini, u kojem je iskazao čvrstu podršku BiH i upozorio na uplitanje Hrvatske u unutrašnja pitanja BiH - rekla je Ćosović-Hajdarević.

UMRO PEDI EŠDAUN! Bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH preminuo u 77. godini posle kraće bolesti!

Ona je citirala Ešdauna, koji je jednom prilikom rekao da veruje u BiH koja je predivna zemlja, prenosi Klix.ba.

- Lorde Ešdaun, mi danas vama poručujemo da verujemo u sebe, a radi ljudi poput vas verujemo i u prijateljsku Veliku Britaniju - rekla je Ćosović-Hajdarević.

Ešdaun je bio visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini od 2002. do 2006. godine, a u oktobru mu je dijagnostikovan rak bešike. Kako je ranije objavio Klix.ba, Ešdaun je podržavao međunarodnu intervenciju u BiH. Ostao poznat po tome što je smenio najveći broj zvaničnika, mahom iz Republike Srpske, zbog navodnog kršenja Dejtonskog sporazuma. 

Od sedam visokih predstavnika u BiH, Ešdaun je najviše koristio bonska ovlašćenja i nametnuo čak 430 odluka, navela je Radiotelevizija Republike Srpske.

EŠDAUN PROLUPAO: Ako Srbija uđe u EU - BIĆE RATA NA BALKANU!

Pre svega nekoliko meseci, Ešdaun je, zajedno sa bivšim visokim predstavnicima Karlom Biltom i Kristijanom Švarc-Šilingom, uputio pismo visokoj predstavnici za spoljnu i bezbednosnu politiku Evropske unije Federiki Mogerini povodom sve češće najave "prekrajanja granica" na Balkanu.

Klix.ba navodi da je on u jednom intervjuu rekao da je prerano otišao iz Bosne kao i da je za vreme svog mandata sigurno pravio i greške.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pedi je bio zakon

pre 5 godina

Ja li grmi jal se zemlja trese ja li bije more o mramorje? Niti grmi nit se zemlja trese niti bije more o mramorje, vec to kara Esdaune Pedi. Kara Pedi pravijeh Srbendi Pedi kara pa im cijepa cmara. Jebe Pedi gologuzu bandu te kretene i budale velke. Guzi Pedi i uvrce usi kurcem svojim guzice im busi. A banditi i heroji silni kada treba tudje blago krasti podavili i glave i usi jerbo vole Pedi da ih busi

Branko

pre 5 godina

" STAVITE NJEGOVO IME NA TOALET PAPIR, LJEPSE CETE SE OSECATI KAD VAS BUDE MAZIO PO STRAZNJICI " !!!!????

Milo

pre 5 godina

Bravo tako i Treba..Ako Bogda i ta glavna u B.Luku ce se Tako zvati..

Ha Ha Draganče

pre 5 godina

Ser ili Neser, sve jedno je. Iz praha stvoren-opet u prah pretvoren. Jedina razlika je u tome da crvići koji razgradjuju ljuse sa titulom Ser ne mogu biti ovi obični, već i oni moraju biti ser-crvići.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17