• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.12.2018

11:53

ADVOKAT NOBILO: Slučaj Dragičević je politizovan - CILJ IM JE DA "RAZMONTIRAJU" DODIKA!

Balkan

ADVOKAT NOBILO: Slučaj Dragičević je politizovan - CILJ IM JE DA "RAZMONTIRAJU" DODIKA!

Podeli vest

Hrvatski advokat, Ante Nobilo, koji je bio uključen u istragu smrti mladog Davida Dragičevića, komentarisao je najnovije proteste u Banjaluci, u organizaciji grupe Pravda za Davida, izjavio je danas da sve dok taj slučaj ne bude rešen, problemi će, kako kaže, rasti i rasti

 

Nobilo je za TV N1 Sarajevo rekao da je vlastima u interesu da se pronađe počinilac jer je to najbolji način da se vrati mir u Banjaluku, a da političarima koji su se uključili u proteste nije cilj rešavanje tog slučaja nego, kako je ukazao, ''razmontiranje'' Milorada Dodika.

Nobilo kaže da su za vreme dok je on bio uključen u istragu utvrdili vreme smrti, mesto, način smrti i osobe koje su s Davidom bile u kontaktu neposredno pre i za vreme smrti.

- Vrlo je malo trebalo da se slučaj rasvetli do kraja, a to je problem funkcionisanja te države - smatra Nobilo.

Nobilo, koji je nedavno izašao iz mešovite komisije koja se bavila utvrđivanjem okolnosti i činjenica u vezi sa smrću mladića, smatra da je taj slučaj preuranjeno proglašen nesretnim slučajem.

- Možemo reći da je vlast loše, nespretno, neprofesionalno reagovala. Nije se smelo dogoditi da u devet meseci nisu otkrili šta se dogodilo. To je problem funkcionisanja Bosne i Hercegovine kao države. Upravo to što policija nije razrešila ubistvo, govori da vlast nije omiljena u narodu, da ima dosta problema u funkcionisajnju države tako da se slučaj lako odvukao u političke vode - rekao je Nobilo.

Ukazao je i da se protesti u Banjaluci odvijaju u dve faze - u početku je Pravda za Davida bila građanski pokret, ali se uoči izbora u njega infitrirala politika.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zdenko

pre 5 godina

Verujem Nobilu. Verujem mu pre svega jer je sportista i vrhunski pravnik. Rekao je sta ima da se kaze u ovom slucaju. Ko je tu omanuo, jos se nezna. Ali, cilj je valjda svima jasan. Iskoriscena je porodicna tragedija da se uradi ono sto je "neko" zamislio i pokusava da odradi a to traje vec dugo. Da li ce im uspeti, videcemo. Njima je cilj, sto gore to bolje. Sve u svemu da se ne iznenadimo ako nam slome kicmu, jer onda ce da bude kasno.

Robert

pre 5 godina

Ma sta pricas? Dete mu ubijeno, i sve se kao obicnp prikriva u pozadini. Covek je prinudjen da se za njegovo dete bori. A ti spominjes nekog dodika, koga boli kur.. za dodika. Cinjenica je da aparat prikriva sve. Pa rumunski scenario izvolte, nece narod bandu komunisticku da trpi vise.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija