• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr

28.12.2018

11:27

USTAŠE BRUTALNO ISPALJENE! Ništa od aviona F-16, DOGOVOR PROPAO, pljuštaće ostavke!

Balkan

USTAŠE BRUTALNO ISPALJENE! Ništa od aviona F-16, DOGOVOR PROPAO, pljuštaće ostavke!

Podeli vest

Američki ministar odbrane Džejms Matis odbio je ponudu Izraela i njihovog premijera da SAD malo „omekša" oko prodaje izraelskih aviona F-16 Hrvatskoj

To je napisao novinar Barak Ravid za američki portal Axios i dodao da je time, praktično, propao čitav dogovor.

Ravid, koji je pre dvadesetak dana prvi objavio da su pregovori SAD-a i Izraela po ovom pitanju zapeli, poziva se na visoke izvore iz Izraela koji su, kako kaže, učestvovali u pregovorima. 

(FOTO) SRPSKI MIGOVI CEPAJU NEBO IZNAD HRVATSKE!? Ustaše kipte od besa, UZBUNA U "LIJEPOJ NJIHOVOJ"!

Burne reakcije na ovu vest su odmah krenule, a hrvatska opozicija poziva na ostavku ministra odbrane Damira Krstičevića, piše Index.hr. 

- Ministar je odgovoran, a onda i premijer. Oni su dogovorili taj posao, sada vidimo da to što je dogovoreno neće biti ispoštovano. Ne može se to predstaviti kao najbolji potez ove vlade. Krstičević se time hvalio, a sada nećemo dobiti što je dogovoreno. Kao zastupnici i građani insistiramo da se ispoštuje ono što je dogovoreno - rekao je politički sekretar Mosta Nikola Grmoja za RTL. 

- Amerikanci su jasno rekli u kakvom stanju avioni mogu da se prodaju. Izvor tvrdi da to znači da do kupovine neće doći. Krstičević je morao da zna pravila igre. Ili ih je ignorisao i obmanuo javnost, ili zaista nije znao. U oba slučaja mora otići - napisali su na Tviteru iz opozicione stranke SDP.

- Od dva ključna projekta ministra Krstičevića u MORH-u: ročna vojska i avioni; učinak 0! Zero! Ništa! - prokomentarisao je član SDP-a Franko Vidović.


Podsetimo, juče su brojni hrvatski mediji objavili da je američki Kongres dozvolio da se izraelski avioni prodaju Hrvatskoj. Međutim, uslov za prodaju je da se avioni prodaju u onom stanju u kakvom su ih SAD isporučile Izraelu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ACA

pre 5 godina

bravo CETNICI sta vam bi da napadate bracu USTASE steta nema vise partizana da vas razbucaju ko stare kante

Marko

pre 5 godina

Bas kao sto su i Rusi nas ispalili sa Migovima. Samo ce da ih osposobe da lete i to je to. Od unapredjenja na 4+ nema ni govora, a to znaju svi koji su bliski vojsci. Zasto o tome nista da napisete..? Mislite da ce narod zaboraviti..?

Niko

pre 5 godina

Inače taj Matis je dao ostavku zato šta je to zabranio iako se Kolinda i tramp dogovorili oko prodaje to su svi hrvatski mediji pisali a niti jedan srpski i ovo je laž da je dogovor propao ili se nadate da će namesto te stare kante da kupa američki F16-Falkon ili švedski čisto novi Gripen jer im pare nisu problem eto i ova je turistička sezona imala milijardu evra veću zaradu i 13% više srpskih dolazaka a kažu i naredna će imati isto toliko veću zaradu kako raste globalnmo zagrejavanje....e sad vi pišite šta vas volja.

Gripen

pre 5 godina

Šta se vi veslite pa bolje je da plačete jer šta mislite koje će NOVE avione kupiti ako im propadne ovaj dogovor a onda i Izrael mora da plati penale zbog ponude koju je dao a nije mogao da ispoštuje?

Medi

pre 5 godina

Znate li kako to sve ispada jadno jer ste se prvo radovali šta hrvati kupuju kante od izraela a sada se radujete šta ih ne kupuju a druga opcija su im novi Gripini a oni ne mora i ne treba da žure jer imaju 12 Mig21 koji su bili na remontu posle kojeg ste isto tako jadno pisali da ne late a eto neki dan ste pisali da probija zvučni zid i da je HRT stavio sliku srpskih migova namesto hrvatskih.... a sviznamo šta god da kupe biće bolje od ovih migova29 koji su toliko koštali i koji su bez garanicje.

Boki

pre 5 godina

Ali zašto naslov ustaše????Zaštoooooooo taj primitivizam?????Zašto taj uličarski rečnik?????

KAŽU

pre 5 godina

Tači poručuje da su ubice Olivera Ivanovića u Beogradu i da su on i Vučić pozvani u Belu kuću da se potpiše priznanje Republike Kosova! Američki Kongres je odobrio Izraelu prodaju 12 aviona F16-Oluja hrvatima ali sa savremenom američkom tehnologijom po NATO standardu kako je i bilo u ugovoru a ne da pokušaju prodati svoju! Tramp poručio da SAD više neće i ne može da toliko troši da besplatno bude Svetski policajac i da će sada svi videti kako je to i sve zemlje u buduće će morati da plate za njegovu zaštitu! Od 1.1.2019g počinje postepeno brisanje granice Kosova sa Majkom Albanijom kako su to najavili Albanici ali polako prvo uvode zajedničke kontrole granice ko da ni nisu dve države! Kosovo uvelo takse od 100% i za strane brendove koji se uvoze iz Srbije jer Srbi podmuklo menjaju etikete a Haradinaj najvljuje i dizanje na 200% ako treba!

Oluja u miru

pre 5 godina

Namesto Velike Srbije eto SVE IZGUBIŠE a hrvati uništiše velikosrpsku propagandu! Strazbur odbio i tužbe Srba prognanih iz Hrvatske a sudac im u obrazloženju presude rekao da je ovakva tužba NEPRIHVALJIVA protiv RH koja se branila i da zato nemaju pravo žalbe tako da su sada izgubljene sve tužbe i za "proterivanje" i za "otetu(konfiskovanu) imovinu" pa može da se pređe na ratnu štetu i poglavlje 23. I šta sada tu reći posle rata i agresije i genocida i egzedusa ipak živih Srba nego fala ti Bože pravde i krivousti doktore Franjo Tuđmane? Novosti.rs Strazbur odbio tužbe Srba prognanih iz Hrvatske! Srbija i četnici i vojvode i Linta i Savo i njegov Laženas imaju jedan VELIKI problem a to je taj da više nismo u 91g da se lažemo bar ne pred svetom... VJEZBA BJEZANJA-Youtube www.youtube.com/watch?v=UYjh3aAvczc Hrvatska Vojska dijeli hranu srpskim izbjeglicama u Topusko-Youtube www.youtube.com/watch?v=qUaa-y28ITQ Nije ova tužba jedina odbačena jer šta je drugo preostalo četnicima posle 95g.... Večernjilist.hr NISMO SLJEDNICI NDH Odbačena tužba Srba protiv Hrvatske! Tražili su 3,5 milijardi dolara za oduzetu imovinu. Inače kada ti se tužba ne izgubi na sudu nego ODBIJE-ODBACI to znači da si lagao za ceo slučaj i više NEMAŠ pravo da tužiš i.

Branko

pre 5 godina

" KOLINDA NEK LWTI NA METLI A PLENKI NEK ZAJASI DOMACEG HRVATSKOG MAGARCA KAD BUDE ISAO NA PROSLAVU OLUJE " !!!?????

Miki

pre 5 godina

Jebačemo vam mrtvu srpsku decu i ater u usta srpske fekalije!!Srbe na vrbe ,Srbe pod kamu ,Srbe u jame dajte nam kame!Ubiti čemo vam seme Srpsko bando fekalijska!!!Jbečemo mater i decu krivozubom Vučičeviću,pićkoustastom Vučiću glavatom mretenu Vulnu i moronu Dačićiću! ZA DOM SPREMNI!! USTAJTE USTAŠE DA KOLJEMO SRBE!!!

Vlado

pre 5 godina

JEBALI VAM USTASE SVU FAMILIJU! !!!!! INFORMER CETNICKI LIST KOJI SE UVLACI CETNIKU VUCICU U SUPAK.NICIJA SVIJECA NIJE GORILA DO ZORE PA NECE NI VASA.MAMU VAM JEBEM CETNICKU INFRMERSKU. BJEZAT CE TE VI KAD VAS NAROD DOHVATI KUKOM I MOTIKOM.

sem

pre 5 godina

Ma gdje cepaju nebo mumu vam c...ku j...m.Smradovi jedni pokvareni.Najgora ste nacija na kugli zemaljskoj

xx

pre 5 godina

Koje vi komplekse imate od Hrvata to je čudo.Jeb....smo vam mamu bez aviona 95 ako treba i opet čemo padati će te vaše stare kante ko kiša vjerujte mi eto baš sam ja zadužen za takovo prizemljenje

Hrvoje

pre 5 godina

Zar se vi stvarno smatrate novinarima? "Ustase ispaljene"

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija