• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTRS/Beta

04.02.2019

14:06

BOSNA NA NOGAMA, U TOKU POTERA ZA OKORELIM UBICOM IZ ODREDA EL MUDŽAHEDIN! Robijao zbog ubistva majke i saborca, a jutros usmrtio vlasnika prodavnice i pobegao!

Balkan

BOSNA NA NOGAMA, U TOKU POTERA ZA OKORELIM UBICOM IZ ODREDA EL MUDŽAHEDIN! Robijao zbog ubistva majke i saborca, a jutros usmrtio vlasnika prodavnice i pobegao!

Podeli vest

Policija traga za Banjalučaninom nastanjenim u Konjicu Edinu Gačiću (43) za kojeg se sumnja da je jutros u prodavnici u mestu Podorašac vatrenim i hladnim oružjem ubio Suada S. (39), vlasnika jedne prodavnice

Gačić je nakon zločina pobegao, potvrdio je portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić. On je rekao da policija vrši uviđaj ubistva koje se dogodilo jutros u 7.30 časova, te da je u istragu uključeno i Tužilaštvo BiH.

Prema pisanju medija, Gačić se s nepunih 18 godina priključio odredu El Mudžahedin, koji je bio u sastavu Trećeg korpusa Armije BiH i koji je poznat po monstruoznijim zločinim nad srpskim vojnicima.

Nekoliko meseci po završetku rata u BiH ubio je saborca iz ovog zloglasnog odreda Ismeta Gunića, takođe Banjalučanina. Osuđen je na osam godina zatvora, a kada je izdržao više od dve trećine kazne stekao je pravo na slobodne dopuste iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. avgusta 2002. godine otišao do stana svoje majke Sifete u Zenici i u nju hladnokrvno ispalio dva hica.

(VIDEO) NA POMOLU NOVI RAT I OTIMANJE SVETINJA NA KOSOVU! Ruski istoričar Georgij Engelhart: Zapad sprema pakao za našu zemlju!

Kantonalni sud ga je u februaru 2003. godine osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora. Ovom kaznom su Gačiću objedinjene presude zbog ranijeg ubistva saborca i ubistva majke.

On je sredinom 2017. godine odslužio ovu kaznu i izašao iz zatvora. Tada je navodno kupio kuću i nastanio se u konjičkom selu Brđani jer je još kao maloletnik bio u ratu na području Konjica.

U Konjicu je angažovan veliki broj policajaca koji tragaju za Gačićem.

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević rekao je svojevremeno da puštanje osuđenog ubice i pripadnika odreda "El mudžahedin" Edina Gačića iz pritvora, te njegov eventualni dolazak u Banjaluku, predstavljaju ozbiljnu bezbednosnu pretnju za Republiku Srpsku.

Galijašević je poručio da bi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske trebalo da provede određene mere nadzora nad takvim licem.

On je naveo da se ljudi poput Gačića puštaju, ubacuju i vraćaju kako bi bili izvor nestabilnosti i stvarali određene probleme bezbednosnim snagama.

- Kada jednom uđu u islamizam i organizovane kriminalne i terorističke grupe, oni nikada nisu pasivni. Ideologija radikalnog islamizma se nikada ne menja - rekao je Galijašević.

BAKIR ZARATIO SA AMERIMA, NE DA IM PODATKE O MUDŽAHEDINIMA: Lider SDA prešao granicu posle koje nema povratka!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija