• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.02.2019

15:15

447 SVEDOKA PROTIV ZLOČINCA ATIFA DUDAKOVIĆA! U BiH konačno počinje suđenje za zločine nad Srbima u Bosanskoj krajini 1995. godine!

Balkan

447 SVEDOKA PROTIV ZLOČINCA ATIFA DUDAKOVIĆA! U BiH konačno počinje suđenje za zločine nad Srbima u Bosanskoj krajini 1995. godine!

Podeli vest

U Sudu BiH danas je održana statusna konferencija u predmetu protiv generala tzv. Armije BiH Atifa Dudakovića i još 16 komandanata i pripadnika Petog korpusa za zločine nad Srbima na području Krajine 1995. godine

Sudsko veće je odlučilo da će ročište u ovom predmetu biti održano svakog ponedeljka, a tužilaštvo je predložilo saslušanje 447 svedoka.

Kako prenosi RTRS, nije, međutim, poznato kog ponedeljka će suđenje početi, s obzirom da je jedan od optuženih, Ale Hodžić, u bolnici i još se nije pojavio na saslušanjima. Sudija je zatražio medicinsku dokumentaciju kako bi se izvršilo veštačenje i utvrdilo da li je Hodžić sposoban da prati suđenje. 

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dudakovića i još 16 pripadnika i komandanata Petog korpusa tzv. Armije BiH koji se terete za zločine protiv čovečnosti počinjene na području opština Bosanski Petrovac, Ključ, Bosanska Krupa, Sanski Most i ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području opština Bihać i Cazin.

NEĆE SE IZVUĆI?! Potvrđena optužnica protiv Atifa Dudakovića

Optužnica ih tereti za zločine protiv čovečnosti koji obuhvataju ubistva više od 300 lica srpske nacionalnosti, progone i zlostavljanja civila i ratnih zarobljenika, kao i uništenja 38 pravoslavnih hramova, crkava i verskih objekata.

Osim Dudakovića, optuženi su Ekrem Dedić, Sanel Šabić, Ibrahim Šiljdedić, Safet Salihagić, Adis Zjakić, Hasan Ružnić, Redžep Zlojić, Samir Solaković, Fatmir Muratović, Muharem Alešević, Husein Balagić, Ale Hodžić, Edin Domazet, Ejub Koženjić, Ibrahim Nadarević i Said Mujić.

Deo optužnice za Dudakovića odnosi se na ratne zločine počinjene nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti, pripadnicima i pristalicama Narodne odbrane Autonomne pokrajine Zapadna Bosna, za vreme sukoba u Cazinskoj Krajini, na području opština Bihać i Cazin.

Optuženima se sudi za krivično delo zločina protiv čovječnosti, a Dudaković se tereti se i za ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Optužnica je potvrđena 24. oktobra prošle godine.

NAREĐIVAO SILOVANJA I KLANJA SRBA, A SUD U SARAJEVU GA OSLOBODIO! Atif Dudaković i BiH se rugaju nevinim žrtvama!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
hag

pre 5 godina

Sude Dudakoviću jer je zaustavio 5 četničkih korpusa i jedinice četničkog suradnika Abdića,u namjeri osvajanja bihaćkog okruga.I ne samo da je spriječio stvaranje velike srbije na liniji beograd,banjaluka,knin,nego je oslobodio skoro jednu trećinu bosanske teritorije okupirane od strane pravoslavnih pobunjenika. Nisu mogli vojno...pa bi sad pokušali na sudu.Da odgovara vojnik pred sudom države koju je odbranio i oslobodio.....nema šanse

Jebac

pre 5 godina

Jebali li ti svoju rođenu starešinu, ćerku, sestri i ostaloj žgadiju balijsku smrdljivu!!!! A zašto ne kažete koliko ste puta puzilu kao kerovi ispred nogu srbskih generala u tom istom bihaću, moleći i pizdečući za milost....e zato vas ni jednog ne treba ostaviti jer ste kopilot pažljiva i prevrtljiva mamicu vam je ben....samo su vam hrvati i šiptari ravni i niko drugi na zemlji ne postoji sa takvim osobinama( turska govna!)

Goran

pre 5 godina

Slusaj I i taj Hag Rodjendan sam u Sarajevu I bio citav rat u Sarajevu Sarajevo prije rata I sad je velika razlika Napravili su dzamahiriju malo li je bilo dzamija prije rata pa su napravili na svako cosku Vi Muslims I i hrvati ste rasturili onakvu Jugoslaviju da bi ste imali vase drzavezato je i izbio rat nije zbog Srba I velike Srbije nego ste vi napali JNA na svim lokacijama i tako je poceo rat radi vasih ciljeva i interesa Velika Srbija je samo izgovor

SS

pre 5 godina

Pojeo vuk magarca po običaju,a inače ovu zmiju smo gajili u Srbiji i da niko ne ukapira njegov mozak i razmišljanje tada,jer takvi se izlanu kad tad,pa makar i u kafani.

hag

pre 5 godina

Da bi ukapirao nečiji mozak......moraš imati mozak! he he he

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija