• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.02.2019

13:54

DODIK ZA GLAS AMERIKE: Nismo lišeni gluposti zvane terorizam, ALI GRAĐANSKI RAT OVDE NIJE MOGUĆ!

Balkan

DODIK ZA GLAS AMERIKE: Nismo lišeni gluposti zvane terorizam, ALI GRAĐANSKI RAT OVDE NIJE MOGUĆ!

Podeli vest

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da nema razloga za strahovanja od izbijanja rata i da se moraju sačuvati mir i dati ljudima mogućnost da odlučuju

U intervjuu za Glas Amerike na pitanje da li starije generacije imaju razloga za strahovanje zbog eventualnog sukoba, kazao je:

- Ma kakav rat, nema od rata ništa. Globalni razvoj situacije u tom pogledu mogao bi možda nešto da ovde nama isporuči, ali ovi unutrašnji naši odnosi ne mogu proizvesti takvu vrstu priče. Mi nismo lišeni gluposti zvane terorizam, ali rat neki građanski, među ljudima ovđe, nije moguć - istakao je Dodik.

Kako kaže, tako shvata i svoju ulogu - upravo da se, bez obzira na teške političke teme, sačuva prvenstveno mir i da se ljudima da mogućnost da odlučuju, ali i da bi jednako pogubno za sve bilo bilo kakva eskalacija.

DODIK: EVO ŠTA STVARNO ŽELE SRBI, ŠTA HRVATI, A ŠTA BOŠNJACI?! Međunarodni protektori moraju da napuste BiH!

Dodao je da je u "Federaciji Bosne i Hercegovine kroz medije stvorena prica da Republika Srpska danonocno radi nešto loše".

- Mislim da maksimalistički pristup niko ne može da gaji ovde. Stvorena je neka vrsta priče, posebno u medijima u Federaciji o tome kako RS danonoćno radi kako bi napravila loše. Mi, čineći dobro RS-u činimo dobro i BiH. Često u Sarajevu sretnem ljude koji mi čestitaju što smo napravili autoput od Doboja do Banjaluke prema Gradišci. Ima i mnogih koji sad iz Sarajeva putuju prema Zagrebu tim putem, naravno i nema nikakve razlike. Svima je dostupno - rekao je Dodik.

Preterali smo, kaže Dodik, u konzumiranju i stranog prisustva i strane ideologije koja se nama nametnula.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vitez Kojo

pre 5 godina

Trajno resenje za mir u regionu iBalkanu je ulazak BiH u Nato alijansu ukiranje RS i formiranje Kantona sciljem da bi se ovakva glomazna administracija smanjila na najmanju mogucu meru uz uvazavanje i postovanje proporcionalnom broju sve tri vecinske zajednice u Bosni.Nato bi bio garan postovanja takve vladavine prava i mira.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija