• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92

07.02.2019

19:14 >> 19:18

ZAEV I SEVERNA MAKEDONIJA UPROPASTILI RUSIJU, REČE ŠEF REŽIMA U KIJEVU... Porošenko, u kom svetu ti živiš?!

Balkan

ZAEV I SEVERNA MAKEDONIJA UPROPASTILI RUSIJU, REČE ŠEF REŽIMA U KIJEVU... Porošenko, u kom svetu ti živiš?!

Podeli vest

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je da je put Severne Makedonije u NATO bio veoma težak, ali da je ta zemlja pokazala jedinstvo

Kako prenosi ukrajinska novinska agencija Unijan, Porošenko je rekao i da je Rusija pokušala da spreči ulazak Severne Makedonije u NATO.

Agencija navodi da je ukrajinski predsednik to izjavio tokom zasedanja Vrhovne rade a pre glasanja o zakonu o izmenama i dopunama Ustava Ukrajine u vezi sa načinom sticanja punopravnog članstva Ukrajine u Evropsku uniju i NATO. 

Dodaje se da je 6. februara u Briselu potpisan protokol o pristupanju Severne Makedonije u NATO i da će ta balkanska država uskoro postati 30. članica Alijanse. 

- Put Severne Makedonije bio je veoma težak, ali je ta zemlja pokazala jedinstvo i srušila je ruski plan kojim je Rusija pokušala da zaustavi ovaj izuzetno važan korak u pravcu jačanja sigurnosti u Evropi. Vrata NATO-a su postala otvorena za 30. zemlju - rekao je Porošenko.

Podsetimo, Protokol o pristupanju Makedonije NATO potpisan je u sredu u sedištu zapadne vojne alijanse u Briselu. Protokol su potpisali ambasadori 29 zemalja članica u prisustvu ministra spoljnih poslova Makedonije Nikole Dimitrova i generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga. 

NATO SUDAR SA RUSIJOM! U Briselu su skovali ZAVERU PROTIV TRAMPA, a ključna zemlja je Makedonija!

Po potpisivanju Pristupnog protokola, Makedonija će učestvovati sastancima NATO bez prava glasa, a punopravna članica postaće kada svih 29 zemalja Alijanse u parlamentima ratifikuju protokol. Prespanskim dogovorom je predviđeno da to prvo uradi Grčka, što je najavljeno za 8. februar. 

Foto: AP/Reuters/Fotomontaža

Sedam dana nakon što Grčka ratifikuje Protokol, Makedonija će formalno promeniti ime u Severna Makedonija. 

PUTIN PRAVI SPECIJALNE SNAGE ZA SPASAVANJE RUSIJE! Kadrovi i tehnika su "katastrofalni" - TO ODMAH MORA DE SE MENJA!

Uobičajeno ja da proces pristupanja u NATO traje oko 18 meseci, ali prema najavama iz sedišta Alijanse koje su preneli makedonski mediji, Severna Makedonija može da očekuje punopravno članstvo u junu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Amater

pre 5 godina

OVDE I NEPISMEN VIDI DA SE MAKEDONIJA PRODALA ZA SAKU DOLARA I EVRA.MAKEDONIJA JE TOLIKO RAZVIJENA DA CE NAROD GLADOVATI ALI CE IMATI KO DA IH CUVA.NATO IH JEDINO NEMOZE I NESME ZASTITITI OD ALBANACA.

deda Raša

pre 5 godina

Izgleda da je bunika postala hit. Ovaj prolupao pa kaze "tesko" a ugurase ih bez ikakve procedure. U straha su velike oci.

mile govedo iz šumske

pre 5 godina

Bravo Makedonci! Djikani genocidni i smradovska im pijana braca rusi na aparatima.

Marcco

pre 5 godina

Ma i Bugarska i Makedonija će da se okrenu za 180 stepeni, ćim vetar promeni pravac. Kao što smo mi, u istoriji, uvek "mokrili" uz vetar, tako Bugari i Makedonci menjaju stranu kako vetar dune. Tato je tokom II svetskog rata, Bugara izginulo samo 25.000 (vojska + civila), Makedonaca oko 12 000, a nas....

niko

pre 5 godina

A u kom svetu vi zivite???? To sto je Makedonija u NATO je rusima sada velik problem jer je samo Srbija ostala ruski satelit ovde na balkanu. Nek vam je sa srecom, ja bi dalje od rusije.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija