• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rudan.info

11.02.2019

14:50

VEDRANA RUDAN O NAPADU NA SRPSKE VATERPOLISTE: Nisu krivi divljaci, jer su glupi i zli, već štakorica sa Pantovčaka i premijer Republike Štakorije!

Balkan

VEDRANA RUDAN O NAPADU NA SRPSKE VATERPOLISTE: Nisu krivi divljaci, jer su glupi i zli, već štakorica sa Pantovčaka i premijer Republike Štakorije!

Podeli vest

Hrvatska kolumnistkinja Vedrana Rudan, poznata po oštrom peru, na njoj svojstven način prokomentarisala je divljački napad huligana na srpske vaterpoliste u Splitu. Njenu kolumnu prenosimo u celosti:

Za mene je Split, otkako sam prvi put u njega kročila, najljepši grad na svijetu. Nije da nisam putovala, vidjela sam ja mnoge svjetske gradove, pa ipak…Nima meni Splita do Splita.

Kamene uske uličice, miris mora i ribe, Riva, ručak u “Hvaranina”, tržnica, ribarnica… Grad u kome su živjeli Smoje, Senjanović, i meni najdraži od njih Predrag Lucić, bio je i ostat će moja velika ljubav.

I ne, ni ovaj najnoviji napadaj divljaka koje ja ne želim zvati “Splićanima” neće u meni ubiti ono što osjećam prema gradu koji volim. Pa ipak, kako je moguće, kako je moguće da se u Splitu koji je u međuvremenu postao grad iz snova za milijune svjetskih putnika dogodi ovakav zločin?

Nekoliko dječaka iz Srbije došlo je u moj grad igrati vaterpolo utakmicu. Nisu shvatili, nitko im nije objasnio, da ne smiju prošetati do Rive u dresu svoje ekipe jer bi im netko zbog toga mogao šipkom razvaliti glavu.

Dječacima iz Srbije to možemo “oprostiti” jer su mladi, što oni znaju? Bih li ja, ovako stara, da mi je to netko rekao, mogla u to povjerovati?

Bih. I rekla bih toj djeci, još u Beogradu, ne odlazite, ako odete možete ostati bez glave. I da, moramo bit fer prema građanima i građankama Splita. Ovo se moglo dogoditi u bilo kojem hrvatskom gradu. Trenutna hrvatska vlast nam sustavno poručuje, u mržnji je spas.

Pogledajmo što se dešava u Saboru. Naš premijer pripadnike jedne od parlamentarnih stranaka naziva “miševima”, član iste stranke njega naziva “štakorom”. Premijer se na to podrugljivo smiješi jer zna da mu, ovako bahatom, ovako pokvarenom, ovako ciničnom i beskrajno nekompetentnom, nitko ne može ništa.

Možemo li, hoćemo li zaboraviti scenu kad je naš premijer, okružen zaštitarima, nasrnuo na člana Sabora u namjeri da ga prebije?

On i jedan od najvećih hrvatskih kriminalaca, da ne prljam ekran imenom gospodina gradonačelnika, dogovorili su se. Premijer će gradonačelnika razbojnika čuvati od zatvora, “štakor” hrvatsko pravosuđe drži u džepu svog skupog odijela, gradonačelnik će mu uzvratiti uslugu kradući od stranaka i strančica štakorčiće koji će premijeru i njegovoj stranci omogućiti da oglodaju Hrvatsku do kosti.

Nikad Hrvatskom nije vladala ovako gadna ekipa. Neka nas bude i strah i sram. Možda ipak, neka nas bude strah. Mi koji smo potomci onih koji su stoljećima živjeli na ovim prostorima ne možemo učiniti ništa, a većina od nas nije kriva ni za što.

Oni imaju pravosuđe, vojsku, policiju, medije. Oni nam na sve moguće načine prodaju tezu kako su nam jedini pravi neprijatelji “četnici”. I onda kad “četnici” imaju dvadesetak godina, i onda kad igraju vaterpolo i onda kad otvorena srca, zaljubljeni u sport, dolaze u najljepši hrvatski grad.

Kad se dogodi tragedija, kad neki od “huligana” popuši priču zato jer je neobrazovan, glup ili samo zao, usto siguran da mu zločin neće doći na naplatu, onda se i štakori i štakorica krenu glasno zgražati nad počinjenim zločinom.

Kao da su zločinci oni koji u rukama drže čeličnu šipku, a ne gospođa koja na Pantovčaku razgledava periku ili Štakor koji se ovih dana upustio u rješavanje izbora u Venezueli. On i Venezuela?! Američka, gadna, muha podrepuša nešto misli o svjetskoj politici. Misli? Čime?

Zato, ne osuđujmo dečke koji su krenuli pobiti “četnike”. Nemaju oni ništa s tim. Slušaju glas svojih i naših gospodara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SS

pre 5 godina

Žena je CARICA bez dlake na jeziku.Kamo sreće da je malo više takvih možda bi i uspeli edukovati okorelu ustašiju.

Zec

pre 5 godina

Vedrana o krivoj temi pišeš??? Interesantno da svi pišu o huliganima ali nema veza svi mi jako dobro znamo šta je to diverzija nego gde je sada onaj Frljić da radi predstavu i Vedrana Rudan da nešto napiše i koji istoričar ili profesor da nešto kažu kakvo je to mitomansko ludilo bilo i ispiranje mozga ljudima do genocida i ove žalosti koliko se srpski narod od 95g na ovamo truje i laže a da se istina ne govori i ne piše... Dnevno.hr OBLJETNICA UŽASA STRAVIČAN POKOLJ U MEDVIĐI: Četnici koji su masakrirali 10-članu obitelj Erstić živjeli su u susjedstvu i s njima išli u školu.

Smiljan

pre 5 godina

Hrvati na svom Tesli zarađuju milione i tek su počeli a srbi NIŠTA eto Smiljani posle otvaranja Memorilanog centra Nikola Tesla traže jeftinu radnu snagu iz Regiona jer turisti dolaze iz celoga sveta a tek su čuli da je tu rođen pa to kad se proširi biće čudo pa šta se čeka pa i minimalna plata u RH je duplo veća od srpske! Treba turiste sa Jadranske obale voditi u Jasenovac kojeg treba pretvoriti u turističku atrakciju pa kad Srbi krenu sa reklamom pa imaće Jasenovac deset puta veću zaradu od Aušvica kojeg u godinu dana poseti više turista nego celu Srbiju!

NIKOLAKRAJINALONDON

pre 5 godina

Za.ebi Rudanko. Ti bi da oslobodis ustaske zlocince sa rive jer stakoru i stakorki sa pantovcaka i onako ne mozes odbiti ni pera. Jadni su oni Srbi koji ti vjeruju.

Leonida

pre 5 godina

Draga gospođo Rudan, retko je danas naći čoveka da misli svojom glavom, da ima svje poglede na svet, svoje mišljenje jer obično misli TV-om. Ima, ne kažem da nema pametnih individua ali šta im to vredi kad su egoisti i kad nemaju m*da da kažu šta misle. Vama gospiđo svaka čast na hrabrosti i iskrenosti. Isjreno od srca LEONIDA.

Rade

pre 5 godina

Gospodjo draga, kao i obicno zivite od senzacionalistickih prica u kojima ima zrno istine ali ne cela istina. Vas lijepi grad Split je oduvek bio leglo fasizma, u njemu su ( tada to nisu bili huligani) bacana auta u more i za vreme vaseg dragog Tita, a zna se i tokako se tak Split poneo u ovom ratu. Prema tome, ako vec hoces da peofitiras i od ove senzacionalisticke vesti, reci punu istinu. Ali, ne ide. Kako bi se sledeci put mogla prosetati tom istom rivom. Moglo bi se desiti da i ti zavrsis u moru, pa za svaki slucaj ( po rvom starom obicaju ) ti se ipak zaustavis negde, malo das, vise ne das, dovoljno da ti glup narod kaze odlicno, idi kako je zena hrabra i kriticna. Svi ste vikoji se na bilo koji nacin okoristite besramni.

Ljubo

pre 5 godina

Daleko vam kuca bila ...vi samo mozete da se izivljavate nad ludim ,naivnim Srbima .Od drugih bi popili istorijsku lekciju za vekove .Zato mi Srbi ,zacepimo lapine jer smo ne dostojni sebe i svoj rod zastiti od izmisljene nacije sa izmisljenim jezikom i istorijom .

Jeremija

pre 5 godina

Vedrana,kao I uvek,radi ono sto zna najbolje kako zna. Podrepaske muhe s obe strane Drine rade svoj prljavi posao sa racun drugih a protiv svog naroda da seme mrznje I dalje uspesno gaji mrznju na ovum prostorima. Od mene, veliko hvala Vedrana.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17