• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/24sata.hr

15.02.2019

20:21

(FOTO) ŠOK! Avion sa oznakama JUGOSLOVENSKOG RATNOG VAZDUHOPLOVSTVA nadleće Hrvatsku! Vlasnik NEPOZNAT - Aerodrom Pula obavestio javnost!

Balkan

(FOTO) ŠOK! Avion sa oznakama JUGOSLOVENSKOG RATNOG VAZDUHOPLOVSTVA nadleće Hrvatsku! Vlasnik NEPOZNAT - Aerodrom Pula obavestio javnost!

Podeli vest

Aerodrom Pula je obavestio javnost da će se od 15. do 18. februara u jutarnjim i popodnevnim satima odvijati trenažno letenje aviona SOKO G-2 Galeb koji je u privatnom vlasništvu

Napominju da je G-2 višenamenski školski avion s mlaznim motorom koji se vrlo često koristio za školovanje vojnih pilota u bivšoj državi, a fotografiju aviona koji ima oznake Jugoslavenskog ratnog vazduhoplovstva (JZV) na društvenim mrežama je upravo objavilo je Aerodrom Pula.

Zasada se ne zna ko je vlasnik aviona.

Društvo Akuila Er Adventures iz Slovenije ima u svojem vlasništvu upravo avion koji je vrlo sličan onome koji je sleteo u Pulu.

Dragan Amidžić iz Novog Sada je 2016. godine s Galebom G2 iz Srbije stigao na aeromiting u Sinj. Ali to je izazvalo bijes veterana koji su mu zabranili nastup.

 

 

(VIDEO) HRVATI, ŠTA JE TO SA VAMA?! TUĐMANA GAĐALI JAJIMA: Uzalud pretnje i kazne, 'NJOFRA SVAKO MALO POPIJE ŠAMARČINU'!

 

SPREMAJU SE ZA RAT?! Zajednička komanda za specijalce HRVATSKE, MAĐARSKE, SLOVAČKE, SLOVENIJE I AUSTRIJE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
siemensserbia

pre 5 godina

"Zasada se ne zna ko je vlasnik aviona. " Kakva zasada?

Saradžogla

pre 5 godina

Retko ko zna da vojni a školski avion G2 su rado kupovali privatnici iz Amerike koja misli da je Sjedinjena.Jednostavan za upravljanje i lak za održavanje.Još za vreme kralja Srbija je imala avio industriju.Borbeni avion je bio bolji od nemačkog!Kada su srbi iz Bosne i Hrvatske u Srbiju doveli austrougarskog kaplara a njihovog komandanta odmah se krenulo sa rasturanjem srpske industije.Srpska avio industrija je odnešena u Mostar?Fabrika kamiona je oterana u Maribor.Kasnije je učinjeno da se elektro lokomotive grade u Hrvatskoj iako tada nije imala ni jednu fabriku za to.A Srbija je imala za to sve.Srbija sagradi BEO VOZ i to se stopira?Srbija sagrada manevarku lokomotivu u Nišu i to se stopira? ... Eto,da se ne zaboravi.PS.Železnički muzej uzanog koloseka u Požegi ima najbolju američku lokomotivu!Svetski muzeji daju za nju zlato i ne uspeva im to!

napred Srbija

pre 5 godina

eto, sad vise nema zlih slovenaca i hrvata i njih smo se resili i vec 20 godina oni propadaju jer ne mogu da zive na nas racun a mi, napokon, grabimo napred pokazujemo sve svoje talente i sposobnosti

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija