• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

18.04.2019

15:07

USVOJEN ZAKON! SRPSKA dobila REZERVI SASTAV POLICIJE!

Balkan

USVOJEN ZAKON! SRPSKA dobila REZERVI SASTAV POLICIJE!

Podeli vest

Narodna skupština Republike Srpske (RS) usvojila je danas Zakon o izmenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima u RS, kojim je predviđeno uspostavljanje rezervnog sastava policije

Za ovaj zakon glasao je 51 poslanik, uzdržano je bilo 19, a protiv dva. Resorni ministar Dragan Lukač je potvrdio da će rezervni sastav policije u RS-u brojati 20 odsto pripadnika od ukupnog broja redovnog sastava, a to znači da bi mogao da ih bude oko 1.000, ali da neće odmah u startu svi biti regrutovani, već njih 100-200, kako bi prošli obuku, dobili uniformu i bili plaćeni kada budu pozvani na izvršenje zadatka. 

Premijer Republike Srpske Radovan Višković je ranije rekao da će sredstva za rezervni sastav policije biti planirana budžetom za narednu godinu.

DODIK ODGOVORIO BAKIRU NA OPTUŽBE DA SRPSKA PRAVI PARAVOJSKU: Sam je rekao da se muslimani tajno naoružavaju "za ne daj Bože", a REZERVNI SASTAV POLICIJE RS JE LEGALAN!

Predsednik Kluba poslanika “Zajedno za BiH” u parlamentu RS Edin Ramić odbacio je navode MUP-a RS da se rezervni sastav policije uvodi zbog problema s migrantima na teritoriji tog bh. entiteta, jer ih, kako je rekao, usmeravaju u Federaciju BiH, javila je Fena.

On je rekao da su predložene izmene u suprotnosti s Ustavom BiH, evropskim konvencijama o ljudskim pravima i Zakonom o krivičnom postupku BiH, u delu koji predviđa mogućnost "legendiranja", odnosno skrivanja identiteta osoba koje se mogu koristiti kao informatori ili prikriveni istražioci. Najavio je mogućnost da zakon bude osporen. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija