• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: in4s.net

28.06.2019

09:30

MILO NAJAVIO AMERIČKU BAZU U ULCINJU! Nije slučajno što će se graditi baš na OVOJ LOKACIJI!

Balkan

MILO NAJAVIO AMERIČKU BAZU U ULCINJU! Nije slučajno što će se graditi baš na OVOJ LOKACIJI!

Podeli vest

Crnogorski predsednik Milo Đukanović najavio je mogućnost formiranja američke, odnosno NATO vojne baze u Crnoj Gori

Za tu svrhu poslužila bi lokacija Valdanos, kod Ulcinja, rekao je Đukanović na svečanosti u Ambasadi SAD u Podgorici. On je kazao i da je potrebno "intenzivirati" saradnju Crne Gore i Amerike.

On se pozvao i na kralja Nikolu, navodeći da je "crnogorski kralj vizionarski anticipirao važnost transatlantskog povezivanja".

 "On je velikodušno predsedniku Vilijemu Taftu ponudio na korišćenje crnogorsku obalu u okolini Ulcinja kako bi SAD uspostavile mornaričku bazu i stanicu za snabdevanje američkih brodova u evropskim vodama. Naslednik Džona Džeksona, diplomatski poslanik Pirson, koji je prilikom predaje akreditiva rekao da želi da upozna narod koji je izvojevao svoju nezavisnost čak i pre otkrića Amerike, izvestio je za ovu inicijativu da je Crna Gora odlučila da u velikodušnosti prestigne Ameriku", rekao je Đukanović.

On je kazao da Crna Gora i SAD najviše sarađuju u okviru NATO.

"Pre svega kroz NATO, koji se tokom proteklih sedam decenija potvrdio kao najvažniji globalni političko-vojni savez, u kojem Amerika ima vodeću ulogu među ravnopravnim članicama. Kao što ima i posebnu odgovornost za očuvanje tekovina evroatlantizma koje su donele benefite celom svetu", kazao je Đukanović.

OPOZVANA MILOVA JURIŠNICA TUŽI CRNU GORU! Ona se buni zbog MOBINGA I LINČOVANJA?!?

Da Đukanovićevo pozivanje na kralja Nikolu i američku bazu u Ulcinju nije slučajno, potvrđuje i nedavna rasprava Skupštine opštine Ulcinj o odluci da se Vojsci Crne Gore, bez naknade, ustupi deo Valdanosa.

U pitanju je zemljište površine preko 250 hiljada kvadrata, a koje je, u strategijskim dokumentima, definisano kao perspektivno za odbranu zemlje.

Vlada Crne Gore je već pokrenula postupak da se u katastru, na državnoj imovini, ujesto Opštine Ulcinj, ona upiše kao subjekt raspolaganja parcelama na Mavrijanu.

Na toj lokaciji, ali na drugoj parceli već su postavljena radarska postrojenja Uprave pomorske sigurnosti, Uprave policije i Vojske Crne Gore.

Đukanović je poznat po tome da je ispunjavao sve američke naloge – priznanje lažne države Kosovo, nasilan ulazak u NATO, uvođenje sankcija Rusiji, pa, ako je suditi po tome, dovoljan je samo jedan mig iz SAD da Milo ponovo ispuni sve američke želje, pa i onu o otvaranju vojne baze u Crnoj Gori.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 4 godine

Ulcinj je u Albaniji tamo se vijori albanska zastava

Marcco

pre 4 godine

Ima ih 600 000... vizija ovog Mila je da cela CG živi od NATO vojske.

Sosa

pre 4 godine

Crnogorci neka i dalje ćute. Mi ćemo samo gledati i ćutati uskoro.

Milo

pre 4 godine

Koja je ovo budaletina. Japanci bi dali sve na svetu samo da mogu da zatvore američke baze a ovi nude ono malo obale što imaju, da bi im i to zagadili a da ne pišem o izgredima pijanih američkih marinaca.

bajo

pre 4 godine

Danas baza jer se zatvari nenadano prica oko crkve.Ljapa...

Vns

pre 4 godine

Njihova država ,mogu da rade šta hoće....možda i kod nas braća sa Papua nove Gvineje nešto naprave....

Ljubo

pre 4 godine

Ni osamdesetih godina proslog veka ,Ulcinj nije bio u Crnoj Gori .Tipicno albansko mesto ,grad .Tada ,a mogu zamisliti sada .

kiza

pre 4 godine

Za početak dobra informacija za Srbiju. Znači Bondstil prelazi u Najcrnju Crnu goru, ipak malo dalje od Srbije.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija