• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

05.07.2019

18:08

BEZUMLJE! NOVI UDAR NA SPC U CRNOJ GORI! Milo sad zabranjuje i liturgije!

Balkan

BEZUMLJE! NOVI UDAR NA SPC U CRNOJ GORI! Milo sad zabranjuje i liturgije!

Podeli vest

DPS Mila Đukanovića i šiptarske stranke, koji su na vlasti u Ulcinju, zatražili su od državnih organa Crne Gore da mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju zabrane služenje liturgije na Svaču, blizu Ulcinja!

Šiptari i 'milogorci' tvrde da bi održavanje liturgije u nedelju predstavljalo 'nedopustivu i opasnu provokaciju SPC prema lokalnom stanovništvu'!?!

Koordinirana akcija protiv Srba

Reč je o koordiniranoj akciji Podgorice, Prištine i Tirane, svi su oni ujedinjeni protiv Srba i Srbije
Milun Zogović, poslanik DF

'Organizovanje liturgije predstavlja još jedan pokušaj provokacije lokalnog stanovništva od strane SPC i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Zbog toga smatramo da državni organi Crne Gore moraju da zabrane ovaj skup i održavanje liturgije', piše u zajedničkom saopštenju DPS i albanskih stranaka.

Milun Zogović, poslanik opozicionog Demokratskog fronta u Crnoj Gori, komentarišući ove navode, kaže da ga ne čude zahtevi Albanaca iz Ulcinja.

Šiptari i prošle godine pravili cirkus na Svaču

Podsetimo, Albanci iz Ulcinja i prošle godine su pokušali da spreče mitropolita Amfilohija da na temeljima Crkve Svetog Jovana Krstitelja, koja se nalazi u srednjovekovnom utvrđenju Svač u neposrednoj blizini Ulcinja, održi liturgiju.
Pedesetak Albanaca pokušalo je tada da vernicima i sveštenstvu SPC onemogući prilaz crkvi, pa je bilo koškanja i guranja. Na kraju je policija morala da reaguje, a liturgija nije održana na samim temeljima crkve, već u neposrednoj blizini.

- Vođeni onim što crnogorski režim na čelu sa Milom Đukanovićem svakodnevno priređuje Srbima u Crnoj Gori, a posebno podstaknuti najnovijim udarom na SPC, kojim Podgorica želi da otme crkvenu imovinu, Albanci iz Ulcinja preduzimaju konkretne korake kako bi proterali SPC i preostale Srbe iz ovog grada. Reč je o koordiniranoj akciji Prištine i Podgorice, jer albanski političari ništa ne rade bez saglasnosti Prištine i Tirane - upozorava Zogović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Djoka Ubisiptarovic

pre 4 godine

Smrtna kaznu je Milo Djukela definitivno zasluzio. Dokle ce bre taj mafijas i razbojnik da nas terorishe u Srpskoj Crnoj Gori. A siptari ce dobiti kad tad batine da nece se nikada vise uzpraviti.

Bane

pre 4 godine

mozes misliti koje je pare dobio sere Milo od Albanske mafije za ovakve napade???

aleks

pre 4 godine

koja Srpska Cg.zaboravi to vec jedanput.Okreni se tvom jadu i bijedi mrco,vama nidje ne cvetaju ruzje vise,gubite na svakom polju zbog vase lose i cetnicko nacionalistickom politikom,idi jadove i pomogni starima,bolesnima po srbiji i ostavi se Crne Gore.

zg

pre 4 godine

Pogrešno vam je poimanje da je sve srpsko...vi ste jad i bjeda dok god tako mislite o svima u regiji.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija