• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

09.07.2019

15:59 >> 16:05

ZAEV PRIZNAO DA SU GA RUSI NAMAGARČILI, PRAVDA SE DA SU NASELI I MAKRON I DŽONSON! Severna Makedonija na nogama zbog dvojca prankera!

Balkan

ZAEV PRIZNAO DA SU GA RUSI NAMAGARČILI, PRAVDA SE DA SU NASELI I MAKRON I DŽONSON! Severna Makedonija na nogama zbog dvojca prankera!

Podeli vest

Severnomakedonski premijer Zoran Zaev priznao je, u prvoj izjavi medijima nakon objavljivanja audio snimka njegovog razgovora sa ruskim prevarantima koji su mu se predstavili kao bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, da je naseo, ali se pravda da nije jedini i da je "žrtva" svoje otvorenosti i dostupnosti svima.

- Isti prevaranti su uspeli ovo da urade sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, a prevarili su i bivšeg britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona, gruzijskog predsednika Mihaila Sakašvilija, gensek-a NATO Jensa Stoltenberga, takođe i turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana - rekao je Zaev medijima i našalio se da je makar "u dobrom društvu".

On, međutim, odbacuje navode medija da je istupao na štetu državnih i nacionalnioh interesa.

Zaev navodi da su u jednom delu ovih razgovora izvršene ozbiljne intervencije, posle kojih se mogu izvući netačni zaključci.

- Pogotovo oko dela koji se tiče nekanonske Makedonske pravoslavne crkve (MPC). Tamo sam jedino govorio o mom opredeljenju da MPC dobije autokefalnost, za šta se zalažem i u zemlji, i u inostranstvu - naveo je Zaev, povodom dela razgovora u kojem mu sagovornici nude autekefalnost u zamenu za 100.000 evra "s popustom".

On dodaje da ostali delovi razgovora samo potvrđuju već više puta izrečene stavove koji su, prema njegovom mišljenju, u interesu Severne Makedonije i strateških opredeljenja njegove zemlje.

KAKVA ISPALA?! RUSI NAMAGARČILI ZAEVA, UBEDILI GA DA RAZGOVARA SA POROŠENKOM, da podmiti Vartolomeja i tako dobije MPC...

Što se tiče dela audio snimka u kojem se govori o navodnoj pomoći koju tadašnjem predsedniku Makedonije Đorđu Ivanovu pruža ruski lider Vladimir Putin, Zaev kaže da je rekao "da ne postoje dokazi da je Ivanov povezan sa Turskom i Rusijom", te da je samo dodao da Ivanov, kada je reč o bliskosti sa tim zemljama, ima pravo na svoje mišljenje i na svoj stav.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vucic izdajica prokleta

pre 4 godine

rusi su izdali i srbe gde god su stigli ali mi smo servi pa ga volimo da primamo u dupe

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija