• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.07.2019

09:50

DOBRI SMO IM SAMO KAD TREBA DA DOĐEMO I OSTAVIMO PARE! Ministar turizma Crne Gore: Srpski turisti tradicionalno DOBRI I DRAGI GOSTI!

Balkan

DOBRI SMO IM SAMO KAD TREBA DA DOĐEMO I OSTAVIMO PARE! Ministar turizma Crne Gore: Srpski turisti tradicionalno DOBRI I DRAGI GOSTI!

Podeli vest

Crnogorsko primorje na godišnjem nivou poseti 25 odsto srpskih turista, izjavio je ministar održivog razvoja i turizma Crne Gore Pavle Radulović i dodao da im su srpski turisti tradicionalno dobri i veoma dragi gosti

"To je standardna cifra na godišnjem nivou i srpski turisti uglavnom dolaze u julu i avgustu", rekao je Radulović odgovarajući na pitanja novinara u Petrovcu.

Naveo je da se još uvek ne zna tačno koliko je turista posetilo crnogorsko primorje od počeka ove sezone i dodao da se svakog petka u mesecu upoređuju statistički podaci sa istim danom prethodne godine.

"Do sada nismo imali pad u broju turista. Što se više približavamo špicu ta se razlika smanjuje jer se kapaciteti popunjavaju. Poslednje merenje bilo je 19. jula i tada smo imali jedan odsto više gostiju nego što smo ih imali prošle godine", rekao je Radulović.

Istakao je da je prošle godine Crna Gora od turizma zaradila više od milijardu evra što je, kako je ocenio, spektakularna cifra za državu od 650.000 stanovnika.

MILO, JADNA TI JE TA TVOJA LAŽNA CRKVA! Ankete neumoljive: CRNOGORCI NAJVIŠE VERUJU SPC!

"Skoro 24 odsto BDP-a Crne Gore je direktno ili indirektno vezano za turizam. Projektovali smo rast na osam odsto godišnje, a pošto merimo veliki broj parametara projekcije koje pravimo se veoma precizno ostvaruju, variraju u par procenata tako da očekujemo da i ove godine ostvarimo rast od osam odsto", rekao je Radulović.

Kada je reč o ulaganjima u turizam istakao je da su investicije ogromne i da se uglavnom tiču infrastrukture.

U poslednje tri godine je otvoreno oko 70 novih hotela sa skoro 5.000 ležajeva što je značajno obogatilo ponudu, rekao je Radulović i dodao da se stotinak miliona evra ulaže u sever Crne Gore - u žičare, ski staze.

Naveo je da je sredinom februara ove godine, po prvi put u poslednjih nekoliko decenija, na Bjelasici otvoreno novo skijalište Kolašin 1600.

MILOGORCI, NE BUDITE TURCI! Amfilohije poslao MOĆNU PORUKU Đukanoviću i njegovim RUŠITELJIMA CRKAVA!

"Sad ga spajamo sa Kolašinom 1450", rekao je Radulović i dodao da će već iduće ski sezone Bjelasica će imati staza koliko i Kopaonik, kao i da će do tada biti završen i autoput do Kolašina tako da će sa aerodroma Podgorica do skijališta moći da se dođe za pola sata.

Radulović je naveo da ima dosta investitora iz Srbije koji su zainteresovani da ulažu u crnogorski turizam i kao primer naveo kompaniju "MK Group" Miodraga Kostića, koji je suvlasnik Hotelske grupe Budvanska rivijera.

Ministar je rekao i da se puno ulaže u razvoj adrenalinskog turizma u Crnoj Gori jer, kako je rekao, plaža više nije jedini ugođaj za goste. 

"Oni traže da čuju, vide, osete, da ponesu sa sobom neki utisak i to je ono što pokušavamo da im pružimo", naveo je Radulović i istakao da je Ulcinj postao planetarno popularan po kajt surfingu, odnosno surfovanju uz pomoć padobrana.

Pomenuo je i kanjoning navodeći da su najpopularnji za obilazak kanjoni Nevidio i Mrtvica, kao i da se radi na širenju nacionalnih parkova kako bi obuhvatili skoro sve kanjone.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Eto

pre 4 godine

Pa sta je tu cudno? Nece valjda da nas vole sto smo lepi, ili, daleko bilo, jer smo "braca"? Tako je svuda, a nase je da biramo zemlju gde ce najmanje da nas opljackaju.

1999

pre 4 godine

Pa ludi su sto idu tamo a i nije bas jeftino a uslugaje pa skoro nikakva

Saradžogla

pre 4 godine

Ono kada je bilo kako treba ja sam na more letovao u letovalištu beogradske firme.NAJBOLJI TURISTI SU BILI IZ SRBIJE!Sećam se kako nemac prebira pola sata po hrpi novčića u šaci da bi kupio parče lubenice!Ja kupim dve.Jednu za moju porodicu a drugu za komšije.U poslastičarnici nemac kupuje najjeftine kolače a ja DAVAJ CELU TORTU!Onda u parku letovališta DAVAJ NA DECU TORTU A ŠTA OSTANE PODELIMO MI STARIJI!Naši su dolazili sa gomilom suvenira a ja sam donosio po dve kutije pune cveća za uzgajanje.Bilo je TRI PUTA jeftinije nego u Beogradu.Neka cveća ovde niko nije ni video a ja sam imao dobru zaradu gajeći u prodavajući.

Dzo

pre 4 godine

Ima li ko da vas ne mrzi eto kunete se u majku Rusiju a i oni kako kad prvo vide svoj interes...a komšije tek niko vas ne voli a sami ste doprineli tome zapitaju se zašto je tako

Izdajnik

pre 4 godine

E to idu samo ludi srbi, nek im ide nato vojnici i nek ih vode kuci na prsutu moja noga i mog pokolenja nece. Eto im one u dimije sto su se bratimili

Kolja

pre 4 godine

"DOBRI SMO IM SAMO KAD TREBA DA DOĐEMO I OSTAVIMO PARE" A još smo bolji ako im pošaljemo pare i ne moramo da dođemo.

Hauzmajstor

pre 4 godine

Од 2005., кад су ми деца добила салмонелу од фекалне воде, не идем, нити ћу. Грчка је закон!

master

pre 4 godine

Netreba da citam vise od naslova, cista cirilica, j*bite se vi i vasa J*bena crna gora sve zajedno sa vasim predsednikom, sada vam srbi trebaju????

mile

pre 4 godine

ma laze, bre! kad bi mogli da platimo aranzmane, al' da ne dolazimo, to sto nam daju kupus od prekjuce i ribu od prosle nedelje nije dovoljna poruka za turiste iz Srbije

Glupi smo

pre 4 godine

Nema glupljeg naroda od nas! Svako može da sere po nama!

Dragče

pre 4 godine

Па ко би им и долазио на море осим туриста из Србије и можда њих самих??

ivica

pre 4 godine

Dođite u Dalmaciju vi ste i onako navikli da vas biju

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija