• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.03.2020

10:59

POČEO DA RADI PORTAL ZA POMOĆ NAJSTARIJIM BEOGRAĐANIMA! Evo kako mogu da se prijave i poruče neophodne namirnice i lekove!

Beograd

POČEO DA RADI PORTAL ZA POMOĆ NAJSTARIJIM BEOGRAĐANIMA! Evo kako mogu da se prijave i poruče neophodne namirnice i lekove!

Podeli vest

Grad Beograd pustio je u rad portal beogradskih opštinskih kriznih štabova "Ostani kod kuće", putem koga se organizuje pomoć sugrađanima koji imaju više od 65 godina i najugroženijim građanima, kao i donacije i volontiranje

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je pojasnio da se građani stariji od 65 godina putem veb-adrese https://ostanikodkuce.beograd.gov.rs/ mogu prijaviti za dobijanje pomoći.

Naveo je da je reč o sajtu koji je izradilo JKP "Infostan tehnologije", preduzeće koje pruža kompletnu informatičku podršku Skupštini grada Beograda, zajedno sa volonterskim timom IT stručnjaka.

- U nekoliko veoma jednostavnih koraka, najstariji građani mogu da izaberu opštinu na kojoj žive, obrate se telefonom opštinskim kriznim štabovima ili popune i pošalju elektronski zahtev za pomoć i na taj način brzo i lako poruče neophodne namirnice i lekove - rekao je Vesić gostujući na Studiju B, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

(VIDEO) VESIĆ O NOVIM MERAMA IZOLACIJE U BEOGRADU! Sve zavisi isključivo od nas, vojska priskače u pomoć!

Ukoliko nisu u mogućnosti da to učine sami, može im pomoći neko od mlađih članova porodice, rekao je i objasnio da će, nakon prijema elektronskog zahteva, volonterske ekipe brzo preuzeti porudžbine i potruditi se da najugroženijima u što kraćem roku na kućne adrese isporuče sve potrepštine.

Foto: printscreen tvin

Vesić je dodao da osim pomoći najstarijima koja je primarna, putem ovog sajta svi koji su u mogućnosti mogu da doniraju sredstva.

- Kako je svaka pomoć doborošla, pozivam sve zainteresovane koji su u mogućnosti da doniraju sredstva, kako bi pomoć bila još bolja i efikasnija i kako bi stigla svima kojima je neophodna - rekao je Vesić.

ZA PENZIONERE 12.800 PAKETA! Pošiljka krenula danas iz “Štark arene”!

Treća funkcija sajta "Ostani kod kuće" je, kaže, prijava građana za volontiranje.

- Svi koji žele da pomognu u ovoj krizi mogu to da učine prijavom na novi jedinstveni sistem za evidenciju volontera i volonterki u Srbiji. Prijavljivanje na web-portalu omogućeno je popunjavanjem ponuđene forme ili telefonski - rekao je Vesić, navodi se u saopštenju.

Portal je, kaže, povezan sa nacionalnom platformom Vlade Srbije za prijavu volontera, koju je realizovao Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa drugim organima i institucijama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smrad

pre 4 godine

Baš lepo šta će sad bake i deke koje nisu videle računar u životu moći da se prijave za pomoć.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set