• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.04.2020

12:37

NIKODIJEVIĆ: Na računu grada Beograda dovoljno sredstava

Beograd

NIKODIJEVIĆ: Na računu grada Beograda dovoljno sredstava

Podeli vest

Na računu Grada Beograda ima dovoljno sredstava da Grad normalno funkioniše narednih nekoliko meseci bez većih restrikcija, uprkos teškoćama izazvanih padom prihoda i privrednih aktivnosti zbog epidemije koronavirusa, izjavio je danas predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

On je podsetio da je po preporukama Ministarstva finansija usled trenutne situacije, Grad Beograd odlučio da usvoji rebalans budžeta koji je smanjen za 20,3 milijardi dinara i dodao da je Grad u ovom trenutku planirao budžet u iznosu od 122,8 milijardi dinara.

Nikodijević je za TV Pink naveo da je sistem spreman da nastavi da finansira rad i državnih i privatnih vrtića, čim se uslovi za to steknu, saopštila je Gradska uprava.

Nikodijević je istakao da će Beograd spremno dočekati sve mere zabrane kretanja koje usvoji Republički štab na predlog epidemiologa i dodao da se trenutno najviše pažnje posvećuje radu svih socijalnih ustanova i komunalnih preduzeća, kako bi oni nesmetano funkcionisali.

On je naglasio da će gradska komunalna preduzeća i sve prateće službe dati sve od sebe da građanima omoguće da i u slučaju duže zabrane kretanja, obave sve poslove koliko je moguće i dodao da je najvažnije da svi imaju neophodne namirnice, stabilno snabdevanje lekovima i da rade hitne službe.

Foto: Tanjug

Istakao je da će zaposleni u svim komunalnim preduzećima i službama socijalne zaštite i brige o starima redovno će dobijati plate i dodao da se redovno isplaćuju novčane naknade za sve porodilje, kao i za sva socijalna davanja bez ikakvih smanjenja.

Poručio je da će se nastaviti rad na izgradnji velikih infrastrukturnih projekata, koji su već započeti, dok će realizacija nekih projekata biti pomerena za drugi deo godine ili za narednu godinu i istakao da se nastavljaju radovi na gradilištima kao što su Savski trg, Bulevar Patrijarha Pavla, izgradnja škole u Leštanima...

Kako napominje, jedan od primera dobre prakse je i rad Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju, koji je i pored velikog obima posla na polju dezinfekcije, počeo i sa deratizacijom koja se obavlja po redovnom planu.

"Jedan deo mobilnih ekipa sprovodi dezinfekciju stambenih zgrada i javnih prostora uz pojačano angažovanje i "Gradskog Stambenog" i "Zelenila Beograd". Verujem da će u narednih mesec dana tretirati sve opštine i da će posao završiti u predviđenom roku”, naveo je Nikodijević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set