• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.04.2020

13:27

(VIDEO) POČELA PODELA MASKI I RUKAVICA ZA OSOBE SA AUTIZMOM! Grad Beograd poklonio zaštitnu opremu

Beograd

(VIDEO) POČELA PODELA MASKI I RUKAVICA ZA OSOBE SA AUTIZMOM! Grad Beograd poklonio zaštitnu opremu

Podeli vest

Grad Beograd poklonio je danas Beogradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom 5.000 zaštitnih maski i isto toliko rukavica koje će biti podeljene članovima tog udruženja, odnosno porodicama osoba sa autizmom.

Distribucija maski i rukavica počela je danas, a ova količina maski u rukavica trebala bi ovim porodicama da bude dovoljna za narednih 20-ak dana.

“Posle preporuke zdravstvenog tima i odluke Vlade Srbije da deca sa autizmom mogu da prošetaju tokom dana Grad Beograd je, zajedno sa Beogradskim udruženjem za pomoć osobama sa autizmom, organizovao da se porodicama koje su članovi tog udruženja besplatno podele maske i rukavice kako bi bili zaštićeni tokom šetnje”, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Naveo je da su članovi tog udruženja oko 100 porodica i da veruje da će maske i rukavice koje su podeljene biti dovoljne za narednih 20-ak dana. Maske i rukavice će pomoći da roditelji i njihova deca koju izvode u šetnju budu zaštićeni.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je rekla da je Grad Beograd, pored pomoći u vidu dostavljanja besplatnih zaštitnih maski i rukavica, obezbedio i pakete sa osnovnim životnim namirnicama za osobe sa invaliditetom i roditeljima dece sa smetnjama u razvoju.

Foto: printscreen/tanjug

“Sarađujemo i sa Beogradskim udruženjem za pomoć osobama sa autizmom. Paketi se spremaju i biće dostavljeni svim članovima tog udruženja koji su se prijavili. Ovom prilikom još jednom pozivam sve koji žele da dobiju paket Grada Beograda da se prijave ili Centru za socijalni rad ili preko Udruženja osoba sa invaliditetom”, rekla je Stanisavljević.

Predsednik Beogradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom Mirko Gojić je zahvalio Gradu Beogradu, a posebno sekretarki Stanisavljević sa kojom su, kako kaže, svakodnevno u komunikaciji i koje je prva prepoznala njihove probleme.

Kako je dodao, ova pomoć mnogo znači porodicama osoba sa autizmom zato što one nisu u mogućnosti da stoje u redovima ispred apoteka kako bi nabavili neophodnu zaštitnu opremu u situaciji kada se naša zemlja bori sa korona virusom.

"Takođe, prijavili smo se i za humanitarne pakete jer među članovima našeg udruženja ima dosta porodica koje su jako lošeg socijalnog statusa i ta pomoć će im dobro doći”, dodao je Gojić.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set