• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.09.2020

11:51

(FOTO) VESIĆ JE REKAO DA JE TO NAJVEĆI DOM ZDRAVLJA KOJI SE GRADI U BEOGRADU! Dom zdravlja u Borči do 2. januara sledeće godine

Beograd

(FOTO) VESIĆ JE REKAO DA JE TO NAJVEĆI DOM ZDRAVLJA KOJI SE GRADI U BEOGRADU! Dom zdravlja u Borči do 2. januara sledeće godine

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji novog Doma zdravlja u palilulskom naselju Borča koji, kako je rečeno, vrede 650 miliona dinara, a trebalo bi da budu završeni do 2. januara sledeće godine


Vesić je rekao da je to najveći dom zdravlja koji se gradi u Beogradu i, ako se izuzmu velike zdravstvene ustanove poput Kliničkog centra Srbije ili KBC "Dr Dragiša Mišović", najveći objekat primarne zdravstvene zaštite koji se trenutno radi u Srbiji. "Površina ovog objekta je neto 5.500 kvadrata i ovde će biti veoma mnogo specijalizovanih službi što je i normalno, imajući u vidu da na levoj obali Dunava živi 150.000 građana i da je prirodno da imaju i primarnu zdravstvenu zaštitu kakvu zaslužuju", rekao je Vesić. Naveo je da je izgradnja doma zdravlja samo početak velikih ulaganja u levu obalu Dunava.

"Grad Beograd, zajedno sa opštinom Palilula, nastavlja da levu obalu Dunava integriše u grad i da građani koji tu žive ne budu, a bili su građani sigurno trećeg reda", rekao je Vesić i najavio da će u novembru biti raspisan tender za izgradnju prečistača za preradu otpadnih voda u koji će ulaziti kanalizacija, dok će u decembru biti raspisan tender za izgradnju kanalizacije.

Osim toga, dodao je, očekuje se da tokom jeseni bude raspisan tender za izgradnju vrtića koji će biti u blizini Doma zdravlja u Borči, kao i da je u pripremi jedna lokacija za izgradnju škole.

Foto: Beograd.rs

Vesić je najavio i da će krajem sledeće godine početi izgradnja mosta na Adi Huji što će, dodao je, biti još jedan most koji će povezivati levu obalu Dunava sa drugim delovima grada.

"U okviru plana generalne regulacije šinskih sistema planirano je da izgradimo i tramvajsku vezu između leve obale Dunava i starog dela grada tako da će u narednih desetak godina ovaj deo grada biti potpuno drugačiji i neće biti samo naselje koje je bespravno, u koje su ljudi dolazili ako nisu imali gde, već naselje u koje će dolaziti jer žele tu da žive zato što će imati sve uslove kao i svi drugi građani Beograda", rekao je Vesić.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić je rekao da se na Dom zdravlja u Borči čekalo 30 godina.

"Građani su bili umorni, mnogi su obećavali. Međutim, san postaje java i konačno ćemo imati moderan, veoma uređen dom zdravlja", rekao je Jovičić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set