• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.10.2020

13:27

PRODATO 1.850 KVADRATA ZEMLJIŠTA NA DEDINJU! Vesić: Ovo je dokaz da investitori veruju u naš grad i da nastavljaju da investiraju u Beograd i Srbiju

Beograd

PRODATO 1.850 KVADRATA ZEMLJIŠTA NA DEDINJU! Vesić: Ovo je dokaz da investitori veruju u naš grad i da nastavljaju da investiraju u Beograd i Srbiju

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd u postupku javnog nadmetanja prodao 1.850 kvadratnih metara građevinskog zemljišta na Dedinju

Zemljište, koje se nalazi između Topčiderskog brda i Banjice, prodato je za 150 miliona dinara.

Prema Vesićevim rečima, zemljište je obuhvaćeno Regulacionim planom prostorne celine Dedinje.

„Opredeljeno je za stanovanje sa delatnostima i namenjeno za izgradnju zgrada visokog standarda stanovanja. Pored prihoda od prodatog zemljišta, investitoru će u skladu sa gradskim odlukama biti obračunat doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta, u postupku pribavljanja građevinske dozvole", rekao je on.

Dodao je da su uspešne prodaje građevinskog zemljišta i Beogradu dokaz da investitori veruju u naš grad i da nastavljaju da investiraju u Beograd i Srbiju.

Vesić je podsetio da je Beograd prošle godine izdao građevinskih dozvola za više od 1,3 miliona kvadratnih metara, a za prvih osam meseci ove godine 712.467 kvadrata, što sa dozvolama koje su izdale gradske opštine i republika iznosi 1,1 milion kvadrata.

„Poređenja radi, Beograd je 2012. godine izdao građevinskih dozvola za 197.000 kvadrata, a 2013. godine za 242.000 kvadrata“, rekao je on, saopštio je Beoinfo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set