• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.11.2020

12:46

(FOTO) OVAJ TRG I SPOMENIK ĆE OVDE OSTATI VEKOVIMA I SVI ĆEMO BITI PONOSNI! Vesić radnicima na Savskom trgu: RADITE POSAO ZA ISTORIJU!

Beograd

(FOTO) OVAJ TRG I SPOMENIK ĆE OVDE OSTATI VEKOVIMA I SVI ĆEMO BITI PONOSNI! Vesić radnicima na Savskom trgu: RADITE POSAO ZA ISTORIJU!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radnike na Savskom trgu i zahvalio im jer, kako je istakao, rade veliki posao za Srbiju i istoriju

Vesić je radnicima koji rade na uređenju trga, ali i onima iz Moskve koji rade na postavljanju spomenika Stefanu Nemanji doneo doručak što je ujedno bila i prilika za razgovor o važnosti i značaju posla koji rade.

"Ovaj trg i spomenik će ovde ostati vekovima i svi ćemo biti ponosni zato što smo učestvovali u tome. Svako od nas je dao neki svoj doprinos i jednog dana ćemo sa ponosom moći da kažemo da smo učestvovali u tome da Srbija posle više od 800 godina dobije spomenik Stefanu Nemanji i divno uređen trg", rekao je Vesić.

Naveo je da je statua Stefana Nemanje postavljena i dodao da se spomenik od utorka više neće moći videti jer će potpuno biti zatvoren skelom unutar koje će se izvoditi radovi.

"Prvo će se raditi na poliranju, pa na patiniranju kako bi sve bilo gotovo do sredine decembra i spomenik potpuno završen", rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Podsetio je da se na Savskom trgu gradi nova kanalizaciona crpna stanica, navodeći da je noćas izlivena ploča tako da je ta stanica građevinski završena.

"Sada ćemo moći da krenemo da radimo popločavanje trga, a oprema će se tokom narednih mesec i po dana unositi u kanalizacionu crpnu stanicu kako bi ona počela sa probnim radom već u decembru i preuzela funkciju koju je imala prethodna kanalizaciona crpna stanica", pojasnio je Vesić.

Precizirao je da je do sada na Savskom trgu zasađeno 120 novih stabala, a da će ih ukupno biti oko 250.

Naveo je da se u jednoj ulici u blizini, prema Balkanskoj ulici, trenutno uređuje urbani džep i da su tokom radova pronađene kocke stare duže od jednog veka koje će, dodao je, biti očišćene i postavljene oko samog spomenika Stefanu Nemanji.

"Umesto da budu tamo, sakrivene, sada će biti oko samog spomenika i dodatno ga ulepšati", rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Zahvalio je svim radnicima na Savskom trgu i istakao da nikakvom platom ne može da se plati posao koji rade jer je to, istakao je, veliki posao koji se radi za Srbiju i istoriju.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set