• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.11.2020

09:51

TREĆINA ZARAŽENIH JE IZ BEOGRADA! Oglasio se Zoran Radojičić: Vidi se svetlo na kraju tunela!

Beograd

TREĆINA ZARAŽENIH JE IZ BEOGRADA! Oglasio se Zoran Radojičić: Vidi se svetlo na kraju tunela!

Podeli vest

Skoro trećina zaraženih virusom korona je u Beogradu, kaže gradonačelnik Zoran Radojičić, ali dodaje da se "vidi svetlo na kraju tunela" jer je i vakcina blizu

Radojičić kao pozitivan signal navodi jučerašnji poziv nemačkog ministra zdravlja da ambulante u toj zemlji budu spremne da počnu sa vakcinacijom od 10. najkasnije 15. decembra.

Gradonačelnik je za TV Pink naglasio da je juče u prestonici bilo 1.498 novozaraženih, što je 29 odsto ukupno pozitivnih u Srbiji, a da je bilo dana kada je broj zaraženih u Beogradu bio više od 50 odsto.

Foto: Biznis.rs/Predrag Prpić

- Ogroman je broj pacijenata koji je zaražen. Moramo da izdržimo još malo, jer se vidi svetlo na kraju tunela. Posebno ohrabruje to što je nemački ministar zdravlja pozvao ambulante u toj zemlji da se pripreme za 10. decembar, eventualno do 15. decembra da krene vakcinacija. Čini mi se da se vidi kraj, ali moramo izdržati još nekoliko nedelja - rekao je Radojičić.

On je naveo da je juče zasedao gradski Krizni štab i da su donete mere koje danas stupaju na snagu, a to su skraćenje radnog vremena kafića, restorana, tržnih centara do 18 sati, insistiranje na radu od kuće gde god je to moguće kako bi se smanjili kontakti i izbegle gužve u javnom prevozu.

Maske su obavezne, kako je rekao, u zatvorenom, ali i na otvorenom gde su šetališta, autobuske stanice, dok je maksimalan broj ljudi koji mogu da se okupljaju na otvorenom i zatvorenom petoro ljudi.

- U Beogradu će na ulicama biti maksimalan broj autobusa. Komunalna milicija će biti na terenu, 15 ekipa će kontrolisati mere - rekao je Radojičić.

Foto: printscreen

On je rekao da su škole i predškolske ustanove primer dobrog postupanja i rada.

- Spasili smo školsku godinu, jer 16.500 đaka prvaka u Beogradu nisu izgubili školsku godinu. Borbu za obrazovanje na određeni način smo dobili. Deca ređe obolevaju, nemaju teže forme, pitanje i u kom stepenu su prenosioci - naveo je on.

Gradonačelnik je naglasio da je do sada u predškolskim ustanovama bilo 51 zaraženo dete i 389 zaposlenih u predškolskim ustanovama, što nije veliki broj na 30.000 dece koliko trenutno dolazi u vrtiće.

Gradonačelnik kaže da je Grad spreman za prvi sneg, da je nabavljeno dovoljno soli, spremna mehanizacija za čišćenje ulica.

Govoreći o budžetu Grada, on je naveo da je planirano da budžet za narednu godinu bude 1,064 milijarde evra.

Od istakao da će biti nastavljeni započeti projekti, ali da će se raditi i na novim projektima - kanalizaciju u Krnjači, vodovod u Mladenovcu, Kalenić pijaca, pozorište Bojan Stupica, Dom zdravlja Borča, Bulevar Patrijarha Pavla, nova Hitna pomoć...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KORONA DIVLJA U BEOGRADU! Oglasio se Radojičić o sprovođenju svih donetih mera, ali i uvođenju novih!
Beograd

KORONA DIVLJA U BEOGRADU! Oglasio se Radojičić o sprovođenju svih donetih mera, ali i uvođenju novih!

Gradonačelnik Zoran Radojičić navodi da je trenutna epidemiološka situacija u Beogradu veoma ozbiljna i da će Gradski krizni štaba razgovarati danas na sednici o sprovođenju svih donetih mera, ali i uvođenju novih. Naveo je da je juče registrovano 1.876 Beograđana koji su pozitivni na koronavirus, što je 37 odsto u odnosu na ukupan broj pozitivnih u Srbiji

23.11.2020

09:34

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set