• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.12.2020

16:43

VESIĆ OBJAVIO DOBRU VEST: Beograd više nije žarište korona virusa!

Beograd

VESIĆ OBJAVIO DOBRU VEST: Beograd više nije žarište korona virusa!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da Beograd više nije žarište korona virusa, kao i da se Beograđani pridržavaju usvojenih epidemioloških mera.

On je gostujući na Prvoj TV rekao da je Beograd pre desetak dana imao oko 50 odsto ukupnog broja zaraženih u Srbiji, a da je danas taj procenat oko 25 odsto, sa tendencijom daljeg pada.

- Inspekcija i komunalna milicija su stalno na terenu, obilaze ugostiteljske objekte, tržne centre i javni prevoz. Mogu da kažem da se građanke i građani Beograda u velikom procentu pridržavaju propisanih mera - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, nove restriktivne mere utiču na ekonomiju istakavši da samo u sektoru usluga u Beogradu radi oko 40.000 ljudi, čija su radna mesta u ovom trenutku ugrožena.

Kako je rekao, nada se da će nove mere dati potrebne rezultate i da će trajati što kraće, a da je suština je da nađemo meru između ekonomije i zaštite zdravlja stanovništva.

Vesić je istakao i da je grad odlučio da za svoje poslovne prostore smanji kiriju zakupa za 50 odsto u decembru i januaru.

- Ova mera će Grad koštati oko 350.000 evra, s ciljem da poslodavci obezbede plate svojim zaposlenima. Apelujemo na privatne vlasnike, kao i kompanije da istu meru primene kako bi se pomoglo zakupcima da prežive ove teške dane - rekao je Vesić.

Govoreći o novoj kovid bolnici u Batajnici, Vesić je rekao da će ona pomoći da se rasterete bolnice u Beogradu.

Na kraju, podsetio je da za vreme pandemije nije stalo nijedno gradilište u Beogradu, uz zaštitu zaposlenih i najavio da će u januaru biti završen kompletan Savski trg.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 3 godine

МАААА ВАШЕ МЕРЕ ДОНОСЕ ТЕЗУЛТАТЕ И ПРЕ НО ШТО ИХ СПРОВЕДЕТЕ.ЈИШ У НАЈАВИ ,ХАХАХА

Vesić: Nadamo se da će nove mere trajati SAMO dve nedelje
Beograd

Vesić: Nadamo se da će nove mere trajati SAMO dve nedelje

Grad Beograd će, kao i uvek, sprovesti sve mere koje je donela Vlada Republike Srbije, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da će Krizni štab glavnog grada danas doneti odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, koja će sutra stupiti na snagu

16.11.2020

08:02

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set