• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.12.2020

10:53

APARATI ZA DEZINFEKCIJU U AUTOBUSIMA JAVNOG PREVOZA! U narednoj nedelji dozatori u svim vozilima

Beograd

APARATI ZA DEZINFEKCIJU U AUTOBUSIMA JAVNOG PREVOZA! U narednoj nedelji dozatori u svim vozilima

Podeli vest

Grad Beograd je dobio dve hiljade dozatora za dezinfekciju ruku u vozilima javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda

Osim dozatora, stiglo je osam hiljada litara sredstva za dezinfekciju kao donacija kompanije Masterkard i AIK banke, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu Studija B. On je tom prilikom zahvalio kompaniji Masterkard i AIK banci na donaciji.

– Dozatori će tokom naredne nedelje biti postavljeni u sva vozila javnog prevoza. U autobusima će se nalaziti kod prvih vrata, u tramvajima dva dozatora, kod prvih i zadnjih vrata, u prikolicama i multipliciranim tramvajima po jedan dozator, te po osam dozatora u garniturama BG voza – objasnio je Vesić.

Kapacitet dozatora iznosi 0,5 litara, a donirana količina od 8.000 litara sredstva za dezinfekciju biće dovoljna za period od osam dana, pod uslovom da se dozator dnevno puni sa 0,5 litara sredstva.


Dozatore za dezinfekciju ruku imaće vozila svih prevoznika, kako onih koji su u vlasništvu Grada tako i vozila privatnih prevoznika.

Vesić je dodao da na ovaj način Grad Beograd čini dodatne napore da se zaštite i putnici i vozači u gradskom prevozu. 

– Tokom naredne nedelje počinje ozoniranje autobusa GSP-a prema metodi koja je preporučena od Instituta Batut, što će se sprovoditi dva puta sedmično – rekao je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set