• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Petričević

27.01.2021

18:19

SPOMENIK STEFANU NEMANJI ČINI SAVSKI TRG JEDNIM OD NAJLEPŠIH U SRBIJI! Večeras je otkriven spomenik, a evo koji nas još projekti OČEKUJU U OVOJ GODINI!

Beograd

SPOMENIK STEFANU NEMANJI ČINI SAVSKI TRG JEDNIM OD NAJLEPŠIH U SRBIJI! Večeras je otkriven spomenik, a evo koji nas još projekti OČEKUJU U OVOJ GODINI!

Podeli vest

Gradski urbanista Marko Stojčić istakao je da Savski trg ima najveći uticaj na sve projekte koji su realizovani u prethodnoj godini, a da ga spomenik Stefanu Nemanji čini najlepšim trgom u Beogradu

- Savski trg svakako ima najveći uticaj na sve projekte koje smo realizovali u 2020. godini. Mnogo će značiti i u saobraćajnom smislu. Spomenik Stefanu Nemanji je veoma značajan i on Savski trg čini najlepšim trgom u Beogradu - rekao je Stojčić za Informer.rs.

Foto: Goran Vesić/Facebook

Mnogi iz opozicije mesecima kritikuju spomenik Stefanu Nemanji, a Stojčić ističe da su kritike dobrodošle, ali ako nemaju političkog uticaja, što ove iz opozicije apsolutno imaju.

Foto: Tanjug

Spomenik Stefanu Nemanji

- Kritike su dobre, ali ako su konstruktive i ako će uticati na to da se poboljša rad. Bojim se da su sve kritike na račun Savskog trga i spomenika Stefanu Nemanji apsolutno političke. One za cilj imaju zloupotrebu i davanje lažnih informacija o svemu što radimo pošto žele da uspore sve radove, ali u tome nisu i neće uspeti.

Mnogo projekata i u ovoj godini

Gradski urbanista otkriva da će i ove godine biti mnoštvo projekata koji će činiti Beograd još lepšim gradom i koji će privući veliki broj turista.

Foto: Služba glavnog urbaniste

Linijski park

- Ove godine nas očekuje izgradnja linijskog parka, uređenje javnih površina, izgradnja javnih garaža, radovi na proširenju aerodoroma Nikola Tesla, početak izgradnje metroa i još mnogi drugi - otkriva Stojčić za Informer.rs.

Foto: Tanjug

Gradski urbanista Marko Stojčić

On je dodao da se ove godine završava i Bulevar patrijarha Pavla, kao i da počinju radovi na projektima izgradnje mosta preko Ade Huje, i novog Savskog mosta.

Javne garaže

- Biće dosta projekata kada je reč o javnim garažama. Počinje izgradnja garaže u okviru Kliničkog centra Srbije, zatim ispod Bajloni pijace, kao i garaža uz Kalenić pijacu. Uradićemo i niz garaža ispod linijskog parka - dodao je on.

Foto: Beograd.rs

javna garaža

Aerodrom Nikola Tesla

Kako nam je Stojčić rekao, nastavljaju se radovi i na rekonstrukciji i proširenju aerodoroma kako bi nakon njihovog završetka naš aerodorom mogao da primi i do 15 miliona putnika, štop bi svakako povećalo broj turista i onih koji se interesuju da posete srpsku prestonicu.

Foto: Informer

Aerodrom Nikola Tesla

Početak radova na izgradnji metroa

Ovu godinu obeležiće početak radova na izgradnji metroa. Stojčić ističe da će se najpre raditi na izgradnji depoa za metro u Makiškom polju.

- Počinjemo ove godine i najznačajniji projekat za grad Beograd, a to je izgradnja metroa. Prvo će biti urađen depo za metro u Makiškom polju.

Foto: Ministarstvo finansija

- Prvi deo linije metroa planiran je da ide od Makiškog polja do Mirijeva, gde se pravi radijus , i prva linija prelazi u drugu koja ide preko Palilule, Savskog trga i prelazi na Novi Beograd. Kada to bude završeno u narednim godinama, počeće i realizacija izgradnje treće linije kojom će biti obuhvaćeni delovi grada koji nisu sa prve dve linije - zaključio je Stojčić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Muki

pre 3 godine

Sto niste srusili ono ruglo od zgrade poste, je l su milioni ulozeni u moderan sistem i zgradu poste u zemunu, to je lokacija za to, ili joj promenitw namenu u npr umetnicke atelje, to je lokacija za tako nesto da da dusu tom delu grada itd itd....

ko

pre 3 godine

Šta je sa tunelom od Gavrila Principa do Dunav stanice?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set