• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.02.2021

19:41

BIRAMO IZMEĐU TRADICIJE I SRPSKE ZASTAVE I SIMBOLA BEOGRADA! Evo zbog čega vagoni metroa tako izgledaju!

Beograd

BIRAMO IZMEĐU TRADICIJE I SRPSKE ZASTAVE I SIMBOLA BEOGRADA! Evo zbog čega vagoni metroa tako izgledaju!

Podeli vest

Od četiri izabrana modela vagona beogradskog metroa, dva su tradicionalna i prate boje srpske zastave, dok su druga dva rešenja pravljena po motivima beogradskih reka i zovu se "Sava" i "Dunav", saopštio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

Vesić je to rekao za Novosti, nakon što je danas u Parizu, zajedno sa ostalim članovima srpske delegacije, prisustvovao prezentaciji modela šest vagona beogradskog metroa, od kojih su izabrana četiri.

On je naglasio da kompozicije imaju sav komfor i da je u njima sve digitalizovano.

- Biće modernije i od trenutno najmodernijeg pariskog metroa na automatizovanoj liniji broj 14 - rekao je Vesić.

Predstavljenim modelima je, kako navode "Novosti", zadovoljan i ministar finansija Siniša Mali.

- To je nešto najbolje što "Alstom" ima da ponudi, a oni su jedna od najvećih i najboljih kompanija na svetu u tom domenu. Sve je potpuno kompjuterizovano, i povezano, i sa stanicama, i sa ostalim vidovima saobraćaja na drugim linijama - rekao je Mali za ovaj list.

Foto: Alstom SA

Između ova četiri modela Beograđani biraju

Kako je naveo, potpuna integrisanost celog sistema obezbeđuje i najveću efikasnost saobraćaja.

- A to je upravo ono što Beogradu treba - kada napravimo metro, da ga u potpunosti integrišemo s BG-vozom, postojećim tramvajskim i autobuskim linijama, kako bi građani što brže, uz što manje trošenja vremena, imali što bolji prevoz - istakao je Mali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set