• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.04.2021

13:37

USKORO 92 NOVA KOMUNALNA MILICAJCA NA BEOGRADSKIM ULICAMA! Naša prestonica će biti bezbednije mesto za život! Foto

Beograd

USKORO 92 NOVA KOMUNALNA MILICAJCA NA BEOGRADSKIM ULICAMA! Naša prestonica će biti bezbednije mesto za život! Foto

Podeli vest

U toku je poslednja sedmica obuke budućih novih komunalnih milicijaca, koji će po završenoj obuci biti uposleni na beogradskim ulicama

Bezmalo 100 polaznika je prethodnih nedelja u Centru za obuku u Kuli prošlo kroz treninge, a njih su danas obišli zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i sekretar Sekretarijata za komunale poslove Ivan Divac, koji su ocenili da će Grad Beograd, uz pomoć novih komunalnih milicajaca, biti daleko bezbednije mesto za život.

Vesić je prilikom posete ovom centru za obuku kazao da će se 92 buduća komunalna milicionera već za dvadesetak dana pridružiti postojećim 320 njihovih kolega.

"Na konkursu koji je Grad Beograd raspisao pre nekoliko meseci i gde smo tražili 150 komunalnih milicionera, mi smo primili na obuku ukupno 98 polaznika, jer su kriterijumi bili veoma strogi da bi svi oni koji završe ovu obuku, svoj posao mogli da obavljaju vrlo savesno i odgovorno", istakao je Vesić.

Foto: Goran Vesić/Facebook

Dodao je da je zbog izazova koja je nosila obuka, šestoro polaznika odustalo.

U 10. nedelji obuke, sve polaznike očekuje završni ispit, koji je zakazan za petak, a potom će svi oni koji uspešno završe obuku, moći da zasnuju stalni radni odnosu u Komunalnom miliciji Beograda.

"Sa ovih 92 komunalna milicajca imaćemo ukupno 412 komunalnih milicionara. U toku je još jedan konkurs koji smo raspisali za prijem još 50 komunalnih milicajaca, a kada se i on završi, imaćemo preko 450 milicionara. Do kraja godine očekujemo da će biti raspisan još jedan konkurs", naveo je zamenik gradonačelnika Beograda.

Ocenio je da će u svim prigradskim opštinama glavnog grada biti napravljene nove stanice Komunalne milicije.

Vesić je kazao da će biti pojačan i rad Komunalne milicije na rekama, pošto se uskoro očekuje i nabavka jednog čamca.

Foto: Goran Vesić/Facebook

Podsetio je da je mnogo sredstava uloženo u "Oko sokolovo", uz napomenu da će uskoro svi komunalni milicijaci dobiti novu opremu i uniforme, koja, kako je istakao, ni po čemu neće zaostajati ni po dizajnu, ni po kvalitetu, u odnosu na uniforme koje nose komunalne policije u najvećim gradovima Evrope.

"Svim polaznicima obuke sam izneo svoje zadovoljstvo i rekao im da su oni prvi kontakt građana sa lokalnom samoupravom, da preko njih građani stiču utisak o lokalnoj samoupravi i da moraju da se uvek odgvorno ponašaju, da štite građane od onih koji su bahate, ali i da građani moraju da u njima vide zaštitu", naveo je Vesić.

Istakao je još jednom potrebu postojanja i prisustva komunalnih milicajaca u prigradskim opštinama pošto, prema njegovoj oceni, postoje naselja u kojima nikad ranije nije viđen komunalni milicionar.

Foto: Goran Vesić/Facebook

Načelnik beogradske Komunalne milicije Ivan Divac istakao je zadovoljstvo povodom onoga što su pokazali polaznici obuke za Komunalne milicionare u Kuli.

"Drago mi je da su gradska uprava i Grad Beograd prepoznali značaj Komunalne milicije i potrebu za postojanjem jedne ovakve službe. Posebno tokom epidemije korona virusa se pokazalo koliko je ova služba neophodna za funkcionisanje svakog grada, a posebno za grad veličine Beograda", istakao je Divac.

Podsetio je na mnoge uspešne akcije Komunalne milicije, posebno se osvrnuvši na, kako kaže, efikasno iskorenjivanje ilegalnih taksista.

Divac je ocenio da obuka za komunalne milicijace, koja se poslednjih devet sedmica sprovodi u Kuli, nije bila formalnost, o čemu svedoče i visoki kriterijumi obuke.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set