• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RTS

20.04.2021

17:20

NIJE BILA UPLAŠENA, NIJE PLAKALA, SAMO ME JE GLEDALA! Ovo je vatrogasac heroj koji je spasao bebu iz POŽARA U BEOGRADU!

Beograd

NIJE BILA UPLAŠENA, NIJE PLAKALA, SAMO ME JE GLEDALA! Ovo je vatrogasac heroj koji je spasao bebu iz POŽARA U BEOGRADU!

Podeli vest

Vatrogasac Stefan Čiča pamtiće 17. april tokom cele karijere, a tek je počeo. Beba koju je spasao iz požara u soliteru u Bulevaru Mihajla Pupina u Novom Beogradu čak sa 18. sprata dobila je doživotnog prijatelja

Da će postati vatrogasac znao je još dok je bio dete a presudilo je i to što je imao na koga da se ugleda. I njegov otac je vatrogasac.

Stefan kaže da ovih noći sanja najlepše snove. "Sanjam njen osmeh i zagrljaj, nije bila uplašena, nije plakala samo me je gledala i nekako, kao da je sarađivala sa mnom. Samo je bio cilj da što pre izađem iz ugrožene zone i da dete spustim na sigurno", ističe heroj vatrogasac.

Stefan je još kao dečak maštao o tome da postane vatrogasac, verovatno po ugledu na oca, koji se bavi istom profesijom. "Želja za tim poslom, da se nekome pomogne, ne može da se opiše rečima, mora da se doživi. Ovaj posao mora da se voli", naglašava Stefan.

Foto: printscreen

U stanici vatrogasne brigade u Zemunu, kao profesionalni vatrogasac radi odnedavno. Prethodnih sedam godina, proveo je u dobrovoljnom vatrogasnom društvu gde je pomagao starijim kolegama ali tamo, iako je često učestvovao u gašenju požara, nije bio u prilici da spasi nečiji život.

Želja da se nekome pomogne, ne može se opisati rečima, to je osećaj koji se nikada ne zaboravlja. 

Požar je izbio u hodniku, na 11. spratu a vatra i dim su najviše ugrožavali bezbednost stanara na višim spratovima. Kolege su spasavale majku deteta i jednu trudnicu, a Stefan bebu. U takvim trenucima o sopstvenom riziku se ne razmišlja.

ČULA SAM PUCNJAVU, SVUDA JE SIJALO! Ispovest stanara iz zapaljenog stana na Novom Beogradu!

- Ja sam preuzeo bebu, morao sam da joj stavim kapuljaču za spasavanje, koja je zakačena za moj izolacioni aparat za disanje. Spustio sam kapuljaču, stavio sam dete ne bezbednu zonu, sprat ispod gde nema dima, skinuo sam aparat sa sebe i dete sam izneo u prizemlje - objašnjava Stefan.

Želja je bila da i mamu bebe pitaju o svemu što se događalo tog subotnjeg popodneva, ali ona nije bila tu jer je, poput većine stanara zgrade koja u ovom momentu nema struju, vodu i grejanje potražila smeštaj kod prijatelja.

Sa Stefanom se čula baš u vreme snimanja. Beba je dobro, uskoro se vraća kući. "Videćemo se i upoznati lično, jer one večeri to nismo mogli", poručila je svom heroju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set