• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.04.2021

23:20

VESIĆ: Milicioneri u BG imaće najbolje uniforme i opremu! /FOTO/

Beograd

VESIĆ: Milicioneri u BG imaće najbolje uniforme i opremu! /FOTO/

Podeli vest

Grad Beograd objavio je javnu nabavku za kupovinu novih letnjih i zimskih uniformi i obuće za komunalne milicionere, a otvaranje ponuda biće 4. juna ove godine, objavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić

Podsetio je da je Zakon o policiji, koji je usvojen 2018. godine, predvideo da gradske i opštinske komunalne milicije ne mogu da nose ime policija kao i da ne mogu da koriste tamnoplavu boju kao boju uniforme.

- U skladu sa našim zakonskim obavezama da uniforme promenimo u roku od tri godine od dana donošenja zakona utvrdili smo dizajn nove uniforme i raspisali tender za nabavku", napisao je Vesić na Fejsbuk profilu i precizirao da je procenjena vrednost tendera 157.737.000 dinara bez PDV.

Najavio je da će tokom maja biti raspisan tender za kupovinu modernog patrolnog čamca koji će zajedno koristiti Komunalna milicija i Rečna policija.

Foto: Informer

U pitanju je, kaže Vesić, moderan čamac sa radarima kojima se meri brzina plovila, kao i svom drugom opremom koja je neophodna da bi se kontrolisao komunalni red sa vode.

- Pošto znam unapred da će opozicione stranke i tajkunski mediji napasti Grad Beograd zato što nabavlja uniforme, želim da im poručim da ćemo uvek ulagati u opremu za obične ljude koji rade za grad - rekao je Vesić.

Istakao je da će Komunalna milicija Beograda imati dobre automobile, dobre uniforme jer u njima provode čitav dan i dobru opremu kako bi mogli da rade u korist građana.

Foto: Informer

- Mi, koji vodimo danas grad, ulažemo novac u obične ljude koji rade za grad, a ne vozimo džipove i nemamo račune u inostranstvu. U tome je razlika između nas i onih koji su pre nas vodili grad. Dok su se oni bahatili, komunalni milicioneri su išli u pocepanim uniformama - naveo je Vesić.

Foto: Informer

Precizirao je da Beograd danas ima 320 komunalnih milicionera i milicionerki i najavio da će odmah posle praznika u radni odnos stupiti još 92-oje muškaraca i žena koji su prošli obuku Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto: Informer

- To znači da ćemo u maju imati 418 milicionera i milicionerki. Tokom maja na obuku u MUP odlazi još 52 kandidata koji su primljeni na konkursu tako da ćemo jesen dočekati sa 470 pripadnika komunalne milicije - rekao je Vesić i dodao da će do kraja godine biti raspisan još jedan konkurs za prijem novih 150 milicionera i milicionerki.

Foto: Informer

Taj broj pripadnika Komunalne milicije, naveo je Vesić, znači da će Beograd prvi put osnovati stanice komunalne milicije u svim prigradskim opštinama, kao i većim naseljima u gradskim opštinama.

Foto: Informer

- Želimo da pripadnici komunalne milicije budu što bliži građanima kako bismo mogli da ih zaštitimo od bahatosti drugih i uveli komunalni red - naveo je Vesić, uz komentar "Beograd pobeđuje".

Foto: Informer

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set